Vârful Țarcu, respectat de timișoreni

Creasta semeață și maiestuoasă a Țarcului are o plăcuță de indicare nouă. Ideea a fost a unor sportivi din Timișoara care vin periodic pe munte și care au considerat că pot face un gest moral de a înlocui indicatorul ruginit, vechi de peste 25 de ani de la stația meteo de pe Țarcu.

„Noi putem spune că Țarcu este un poligon de-al nostru de antrenamente, noi suntem din Timișoara și noi acolo mergem și ne facem antrenamentele de alergare și ciclism, în zona Țarcu. Și am zis dacă tot venim periodic, hai să îmbunătățim plăcuța indicator care se află deasupra de stația meteo, acolo este și vârful de altitudine maximă de pe Țarcu – 2.190 m. Am început să caut materiale și obțin o aprobare a președintelui Salvamont România, Sabin Cornoiu, m-a ajutat în design Cristian Pencov și până la urmă am realizat 4 astfel de plăci indicator: două pentru Țarcu și câte una pentru vârfurile Brusturu și Căleanu”, ne-a menționat Dan Lupșa, un sportiv de 51 de ani din Timișoara.

Timișoreanul ne-a declarat că nu este vorba de bani sau de a aduce vreun merit cuiva, ci pur și simplu a considerat că este o datorie morală față de munte.

„A fost o idee gândită de Ciprian Popa, design în 3D Cristian Petru Pencov și realizată cu ajutorul lui Octavian SfeclaARTMATCH SRL. Am atașat steagul României, emblema Salvamont. Prietenii care mi-au fost alături la montaj au venit din Parâng și au făcut un ocol la Țarcu”, ne-a declarat Dan Lupșa.

Iubitorul de munte a lucrat pe Semenic 14 ani, actualmente locuiește în Timișoara, lucrează în domeniul telecomunicațiilor și nu ratează vremea bună să parcurgă 150 de km până la Muntele Mic – Țarcu pentru a-și încărca plămânii cu aer curat.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/