Vara începe cu teatru! Festivalul European al Spectacolului aduce multe surprize la Timișoara

po 1000x100px (3)

În luna iunie, timișorenii și nu numai se vor putea delecta cu spectacolele originale din cadrul Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, ajuns la ediția a XXIV-a. Cel mai important festival al dramaturgiei românești în context european va presupune spectacole și în luna noiembrie, pe lângă cele din iunie.

Pentru prima lună de vară, FEST – FDR va aduce spectacole outdoor, despre care organizatorii promit că vor oferi experiențe originale, nemediate. În Timișoara vor veni artiști stradali din Franța, Polonia, Spania și Italia. Partea interesantă este că spectacolele nu vor fi organizate doar în Piața Victoriei, ci și pe canalul Bega. În toamnă, în atenția publicului vor fi aduse cele mai relevante spectacole cu text românesc din 2018. 

Practic, FEST – FDR nu va înseamna doar spectacole, ci și lansări de carte, întâlniri cu artiști sau mese rotunde. Zilele de festival din iunie sunt 8-9, respectiv 13-18, pentru ca în noiembrie, evenimentele să fie programate în perioada 3-11.

1000x200 dacus 02

Sursa foto: Adrian Pîclișan/TNTm

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px