Vară frumoasă! Activități de vacanță pentru toate gusturile, la Clubul Copiilor Lugoj

clubul copiilor
po 1000x100px (3)

Mult așteptata vacanță a sosit, însă copiii își doresc în continuare să fie activi. În sprijinul lor vine Clubul Copiilor Lugoj, cu o serie de ateliere și cercuri interesante.

Sezonul cald aduce și în acest an la Clubul Copiilor Lugoj programul Activ Summer, cu numeroase activități distractive și educative. Organizat împreună cu Asociația Smart Creativ, programul oferă o varietate mare de îndeletniciri menite să stimuleze creativitatea micilor lugojeni. Participarea este gratuită.

Luna iulie debutează cu Art Hobby – Ateliere de dezvoltare a creativității pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani. Între 10 și 14 iulie, sub coordonarea profesorilor Simona Berghin și Tiberiu Olah, copiii vor participa la ateliere de modelaj, împletituri din ratan, quilling, croșetat sau pielărie. Nu vor lipsi nici excursiile, jocurile și concursurile.

Tot în intervalul 10 – 14 iulie, dar și între 17 și 21 iulie, Cercul de cultură și civilizație engleză desfășoară activitatea de vacanță FUNtastic English, sub coordonarea prof. Aurora Martinescu. Iubitorii limbii lui Shakespeare, copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și ani care au înțeles că multiculturalitatea reprezintă o calitate de preț, vor participa la activități distractive, exerciții diverse, proiecții audio-video, concursuri de creativitate, quizuri, vizite interesante, programe de cântece și poezii și activități de lucru manual.

Activitatea Summer Sports / Magia Dansului are loc între 17 și 21 iulie, dar și în intervalul 31 iulie – 4 august, sub îndrumarea prof. Delia Murariu Chiran. Participanții se vor distra împreună la orele de dans ștafete, gimnastică și jocuri sportive.

Vacanța muzicală – Allegria, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, are loc între 17 și 21 iulie, dar și în intervalul 24-28 iulie. Sub îndrumarea prof. Damaris Nicola, copiii vor desfășura activități precum: orchestră de percuție, confecționarea unui panou cu instrumente realizate manual, activități în aer liber cu Blockflote, concursuri de creativitate și activități vocale acompaniate de instrumente de percuție.

Între 10 și 14 iulie, dar și în intervalul 24-28 iulie, copiii care vor să își dezvolte spiritul fair play și să învețe ce înseamnă munca în echipa și disciplina în sportul pe patru roți, participă la activitatea de karting Go Kart, alături de prof. Ovidiu Ursulescu.

1000x200 dacus 02

Luna august vine cu provocări la fel de interesante. Debutează cu Activitatea Summer Sports / Magia Dansului, între 31 iulie și 4 august.

Atelierul „Glasul marionetelor – teatru de păpuși”, coordonat de prof. Silviu Boian, va fi intervalul 31 iulie – 11 august, 7 – 11 august, iar mai apoi 21 – 25 august. Copiii cu vârsta peste 7 ani au prilejul să ia parte la crearea unor povești originale, pe care le vor transpune în scenă cu ajutorul marionetelor.

În perioada 14 –  18 august, dar și între 21 – 25 august, copiii din municipiu cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani participă, sub îndrumarea prof. Deliana Cercega, la Infografie distractivă/Jocuri logice, cerc potrivit celor care caută întotdeauna un tipar și un înțeles mai profund al lucrurilor care ne înconjoară.

Copiii care visează la o lume a viitorului, unde tehnologia e la loc de cinste, iau parte la activitatea RoboKids, care are loc între 21 și 25 august, sub coordonarea prof. Cristian Vida.

Cei pasionați de sportul minții au posibilitatea să învețe să joace șah mai bine și mai eficient, coordonați de prof. Cristian Vida. Activitatea este programată pentru intervalul 28 august – 1 septembrie.

Proiectul este finanțat din bugetul local al municipiului Lugoj. Detalii suplimentare pentru fiecare activitate se regăsesc și pe pagina de Facebook a Clubului Copiilor Lugoj.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px