„Vaporul cu Haloperidol a acostat în portul Constanța”

Cu fiecare zi ce trece îmi dau seama că politicienii noștri sunt tot mai caraghioși, prin declarațiile agramate, prin gesturile din Parlament (scobitul în nas, căscatul sau somnul de voie în timpul dezbaterilor sunt cele mai frecvente), prin ceea ce fac, în general. Că sunt tot mai aproape de pragul cel mai de jos al comportamentului, de la care încolo începe penibilul. Dar ceea ce este dreptul dureros este faptul că ei cred că așa este bine. Că așa trebuie să facă, să vorbească și să comporte. Exemple sunt cu duiumul. Nici măcar nu e nevoie să le căutăm, că le găsim pe Facebook, în toată splendoarea prostiei.

Să începem cu liberalii din Suceava, cu primarul Lungu și președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, care l-au întâmpinat pe Ludovic Orban la marginea unui câmp cu pâine și sare, dar și cu o fătucă interpretând la vioară Balada lui Ciprian Porumbescu. Vântul sufla cu putere, să te pună la pământ, nu alta, fata cânta, cravata lui Orban flutura veselă, iar ei, melomanii, ascultau. Bă, ești prost? Ba nu, prost e prea puțin spus. Numai nebun să fii să faci una ca asta. Sau să accepți. Mă mir că Flutur ăsta, liberal pârât, nu a adus Ansamblul Artistic Ciprian Porumbescu, cu lăutari, cu Laura Lavric, Margareta Clipa și Vicoveanca, cu o tescovină de-a locului, o berică, bașca corpul de balet al ansamblului. Dar și așa, cum dracului, bă, să-i cânți premierului Balada la margine de câmp? Câtă lipsă de respect să ai, dacă nu pentru cultura neamului, pe care oricum nu o posezi, măcar pentru șeful Guvernului României? Asta înseamnă să porți haină de liberal, dar în cerul gurii tot pedelist de-al lui Băsescu să te numești.

La doi pași de Suceava, la Vatra Dornei. Primarul urbei, liberal până în măduva oaselor, a ținut cu tot dinadinsul să-și impresioneze șeful de partid cu discursul său. Și din această strădanie a ieșit un mare, mare rahat: „Îi rog pe oameni să ne unim cu toții și să reușim să trecem cu bine perioada aceasta grea, iar toți virușii vom reuși să-i băgăm în conducte, să-i gazăm, să terminăm pentru România cu pandemia!” Alo, băieții, sunați, bă, la 112, să vină SMURD-ul, dar să vină și cu cămașa de forță, că ăsta e dus rău cu capul! Cum să spui, bă, așa ceva, că vei reuși să bagi toți virușii în conducte, să-i gazezi. Păi ce, virușii ăștia sunt vite, porci mistreți sau veverițe? Domnule Orban, caută, domnule, un alt candidat pentru primărie, că te face de râs primarul ăsta. Și fă-o repede, până nu se sesizează ăia de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Părerea mea!

Dacă am început cu liberalii și am continuat la fel, de ce nu am încheia exemplele tot cu un liberal? Pardon, fost liberal, actualmente prefect de Caraș-Severin. Pe Cristi Gâfu ploile l-au prins la datorie. Acolo unde era nevoie de el: cu un sfat, cu o vorbă de îmbărbătare, cu exemplul personal, mă rog, așa cum cere protocolul în cazul unui înalt funcționar public. Numai că… Într-o înregistrare video apare aterizând elicopterul care a salvat 20 de oameni din Cireșa din calea apelor. Medici, paramedici, pompieri, oameni care se pricep la situații de acest gen. Dintre toți, țâșnește prefectul nostru ca o săgeată trasă din arcul lui Speedy Gonzales, se repede la ușa elicopterului, ia un copilaș în brațe și fuga cu el la Ambulanță prin fața operatorilor posturilor de televiziune și a ziariștilor. Alo, domnu’ prefect, ce faci, domnule, ne jucăm de-a salvatorul? Dacă te împiedicai și cădeai în nas cu copilașul în brațe? Păi treaba matale era să salvezi oameni sau să supraveghezi operațiunea? Dacă chiar ai fi vrut asta, să te fi băgat în apă până la brâu după ei, nu să fi așteptat să vină elicopterul. Așa trebuia să faci și atunci scria toată presa despre asta. Dar așa ai dat fuga, fuga să dai bine la televizor. Păi, se poate?
Și în loc de încheiere, un anunț făcut pe Facebook de un internaut: „Vaporul cu Haloperidol a acostat în portul Constanța.”

Să fie într-un ceas bun!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/