Vântul puternic a smuls din pământ mai mulți copaci, în județul Timiș. Au fost localități care au rămas fără curent electric

Noapte agitată pentru pompierii timișeni. Ei au lucrat la degajarea mai multor copaci care au fost doborâți la pământ din cauza vântului puternic. Mai multe localități din județ au rămas fără curent electric.  

Pompierii timișeni au avut în total 14 intervenții, urmare a avertizărilor meteorologice. Astfel, au degajat 8 copaci care au căzut la pământ în Timișoara, Zgribești, Lovrin și Sânnicolau Mare. La Timișoara și la Sânnicolau Mare, mai multe elemente de construcție au fost luate pe sus de vânt, iar doi stâlpi de curent s-au prăbușit la Cenad și Sânnicolau.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a fost convocat vineri, aproape de miezul nopții, de primarul orașului Sânnicolau Mare, Dănuț Groza. În localitate, vremea rea a generat probleme la alimentarea cu apă și electricitate. Autoritățile evaluează pagubele produse inclusiv asupra clădirilor.

La nivelul județului Timiș, vineri au fost emise 5 avertizări meteorologice, o atenționare meteorologică și două hidrologice de cod galben.

Sâmbătă, până la ora 23 este în vigoare codul galben de averse, iar până la miezul nopții rămâne în vigoare codul galben hidro pe bazinul Bega – S.H. Balint.

tmc 640