Vântul a lăsat 29 de localităţi cărăşene fără curent!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Natura s-a dezlănţuit din nou în noaptea trecută şi a lăsat destule urme în judeţul Caraş-Severin. Sute de oameni au fost noaptea trecută blocaţi în două trenuri care fac legătura între Bucureşti şi Timişoara, pe ambele direcţii.

Update ora 11.00: Enel anunță că au fost realimentate cu energie electrică comunele Prigor, Băuțar cu sat Bucova, Pojejena cu sat Divici, sat Belobreșca și sat Radimna.

Potrivit ultimelor informaţii oferite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, pe raza judeţului sunt la această oră 29 de localităţi nealimentate cu energie electrică. De vină sunt ploile şi descărcările ce au avut loc noaptea trecută. O curte a fost inundată la Bozovici, iar subsolul blocului 3 de pe Strada Şesul Roşu din Caransebeş s-a umplut şi el de apă. La Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ,,Semenic”  a fost semnalat şi faptul că un copac a căzut pe un autoturism în localitatea  Milcoveni, nr. 141.

Potrivit Enel, noaptea trecută a lăsat în beznă zona de S-SV-SE a judeţului Caraş-Severin. Mai precis localităţi limitrofe ale comunei Bozovici, oraşele Oraviţa, Moldova Nouă şi Băile Herculane.

Din cauza copacilor căzuţi pe carosabil s-a circulat cu dificultate pe DJ 571 B Şopotul Nou şi Dalboşet, DJ 608 şi DN 6 la Teregova, DN 57 B la Iablaniţa. Tot un copac pe carosabil a fost semnalat prin apelul unic de urgenţă şi în localitatea Măru, pe DJ 683. Echipaje ISU Caraş-Severin se află în zonele afectate pentru a ajuta populaţia şi autorităţile locale.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Trenurile blocate între staţii şi-au reluat circulaţia

Un comunicat CFR Călători anunţă reluarea circulaţiei, în condiţii de siguranţă. ,,CFR Călători informează că din cauza furtunii din această noapte tensiunea a fost întreruptă în linia de contact  dintre Cruşovăţ si Domaşnea Cornea. Trenurile IR 1696 Timişoara Nord – Bucureşti Nord şi IR 1695 Bucureşti Nord – Timişoara Nord au staţionat până la intervenţia cu locomotiva Diesel.

 Reluarea circulaţiei  feroviare s-a realizat în condiţii de siguranţă pentru cei aproximativ 300 de pasageri aflaţi în cele două trenuri. Acestea şi-au reluat traseul către destinaţiile finale cu întârzieri de aproximativ de 280 minute (IR 1696), respectiv 120 de minute (IR 1695)”.
 
Companiile feroviare le cer scuze pasagerilor pentru neplăcerile cauzate de întreruperea circulației și informează că au depus toate eforturile pentru ca aceştia să ajungă în deplină siguranţă la destinaţie, se mai arată în comunicatul CFR Călători.

foto: arhiva

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/