Din China în Băile Herculane. Cei mai renumiți cățărători ai mapamondului vin să descopere stâncile cărășene!

Numărul cățărătorilor așteptați în al doilea weekend al lunii septembrie în Herculane este de ordinul miilor. Evenimentul de talie mondială, „RocTrip”, va fi deschis cu un urcuș direct pe pereții stâncoși din stațiunea cărășeană.

Organizată de Petzl Distribution, lider mondial în echipament de escaladă și alpinism, olimpiada de cățărare este un eveniment unic la nivelul județului. Miile de alpiniști cunoscuți în toată lumea se vor întâlni în fosta perlă a turimului cărășean pentru a profita la maximum de rocile sălbatice și încă nedescoperite.

Chiar dacă staţiunea Băile Herculane are zeci de lipsuri la activ, aceasta nu duce totuși lipsa de pereți stâncoși și atracții pentru pasionații de sporturi extreme. Astfel, s-a dovedit că stațiunea este locul potrivit de unde se poate da startul unui maraton de cățărare de o asemenea amploare.

Desfăşurarea RocTrip în Caraș-Severin este una dintre cele mai importante modalități de promovare de care stațiunea Băile Herculane se bucură în ultimii ani. Și asta pentru că, dacă anul trecut olimpiada de cățărare a fost deschisă în munții din China sau în urmă cu doi ani în Argentina, anul acesta organizatorii au decis să-i aducă pe cei mai renumiți alpiniști în munții bănățeni.

Pregătirile pentru marea cățărare din 10-14 septembrie au început deja, iar organizatorii mai trebuie doar să pună la punct ultimele detalii pentru a da startul escaladei pe stâncile cărășene.

Printre cei mai renumiți cățărători care vor desluși secretele rocilor din Herculane se numără Nina Caprez din Elveţia, Akiya Nogushi din Japonia, Philippe Ribiere din Franţa sau Said Belhaj din Suedia.

Evenimentul de la începutul lunii septembrie se va bucura și de o promovare la nivel internațional prin pagina online a organizatorilor, Petzl RocTrip 2014, acolo unde întreg mapamondul va avea acces la traseele stâncoase pe care cei mai buni cățărători internaționali se vor încumeta să le descopere.

Foto: http://www.consejosfitness.com/