Vânt puternic, viscol și temperaturi scăzute! Cod galben și portocaliu în Caraș-Severin!

Vești proaste din partea meteorologilor. De astăzi, temperaturile vor scădea semnificativ, vin ploile, iar în zona montană își fac apariția ninsorile și viscolul.

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri, inclusiv pentru județul Caraș-Severin. Unul galben care anunță vânt intens, temperaturi scăzute și precipitații mixte. „Intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 și 70 km/h și local 75-85 km/h. Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece. În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte”.

Un alt cod, de această dată portocaliu, vizează zona montană. „Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie), în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80-90 km/h, iar pe creste 100-120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă”.

leader board 728 x 90 px

Ambele avertizări ale meteorologilor intră în vigoare în această dimineață, la ora 10.00 și rămân valabile până luni noapte, la ora 23.00. Nu este exclus ca acestea să fie prelungite, în funcție de evoluția vremii.