Reșița – al doilea oraș din țară cu cinematograf 4K

Municipiul Reșița se face din nou remarcat. Orașul devine al doilea din țară, după București, cu o sală de cinematograf de asemenea dimensiuni, dotată cu aparatură 4K. „Star Wars” ar putea fi primul film pe care fanii îl vor vedea în acest format.

Se fac noi investiții în Cinematograful Dacia, acolo unde se află al doilea cel mai mare ecran din țară, după București. Așa se face că, din luna decembrie, cinematograful ar putea proiecta deja filme în format 4K. Asta presupune o creștere semnificativă a calității imaginii, dar și un sistem audio mult mai performant.

Noua aparatură, cu o valoare totală de aproximativ 200.000 de euro, este comandată din Belgia, iar reprezentanții SC Marcom Fantastic SRL, cei care aduc cele mai noi filme în Caraș-Severin, speră ca aceasta să ajungă la Reșița și să fie montată până în 14 decembrie, atunci când va fi lansat filmul „Star Wars: The Last Jedi”.

„De menționat este faptul că, deși aparatura va fi una de ultimă generație, nu se ia în calcul creșterea prețului biletelor”, dă asigurări Laurențiu Plestici, șef birou.