Senatorul PNL Marcel Vela, apel către votanţii din Caraş-Severin ai deputaţilor PSD!

După votarea în Senat de către coaliţia majoritară a proiectului de lege de aprobare a OUG 57/2007 privind regimul ariilor protejate, senatorul PNL Marcel Vela lansează un apel către votanţii deputaţilor PSD-ALDE!

În plenul Senatului României a fost dezbătută și votată cu majoritate de voturi propunerea legislativă, venită din partea unor deputați și senatori din actuala coaliție de guvernare, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgenţă nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice (PNL, USR și PMP votând împotrivă). Propunerea legislativă, aminteşte senatorul Marcel Vela, urmează să fie trimisă acum la Camera Deputaților pentru dezbateri și vot final.

„Această lege va da posibilitatea celor care au avut licențe în ariile protejate (anulate în anul 2007) să poată relua activitatea minieră și să exploateze anumite perimetre din rezervațiile naturale, afectându-se astfel ireversibil mediul. Așa cum am mai spus și în plenul Senatului, susțin racordarea la utilități a cetățenilor din aceste zone, în aceleași condiții ca cei din Europa din parcurile naturale, respectându-se toate normelor de mediu. Am votat însă împotriva unor asemenea activități industriale distructive în zonele ariilor protejate, care ar afecta flora, fauna, turismul și inclusiv agricultura, deoarece se vor pierde multe certificate de producții bio, obținute cu greu pe terenuri ecologice, neafectate de poluare și industrializare“, informează Marcel Vela.

După ce proiectul de lege, susținut și de Guvern, a fost votat de toți senatorii din coaliția de guvernare, Marcel Vela a postat ieri, pe o reţea de socializare, un apel către votanţii deputaţilor din coaliţia majoritară: „Fac un apel la voi pentru a vă convinge, prietenește și în mod privat, toți deputații pe care i-ați susținut și votat acum aproape un an, ca să nu respecte indicațiile de partid și să nu susțină în Camera Deputaților această propunere legislativă distructivă și ireversibilă pentru natură și pentru țară. Vă mulţumesc!“