Vânătoare de droguri în şcolile din Caraş-Severin!

Oamenii legii recunosc că tot mai mulţi tineri din judeţ consumă în ultima vreme diverse tipuri de droguri, dar susţin că lucrurile nu sunt chiar atât de grave. Şi totuşi, doi reşiţeni au murit în urma consumului unor combinaţii rămase deocamdată misterioase!

Drogurile au pus stăpânire pe Reşiţa şi chiar pe întregul judeţ, drept dovadă fiind acţiunile repetate ale DIICOT, în urma cărora a destructurat nenumărate grupări specializate în „vânzarea de vise” şi a constatat printre consumatori chiar şi elevi de şcoală generală. Situaţia este recunoscută şi de conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, care, totuşi, lasă să se înţeleagă faptul că situaţia e oarecum sub control. „Din nefericire, acest flagel este pe un trend crescător la nivel naţional şi implicit şi pe raza judeţului nostru, însă afirmaţia precum că drogurile au pus stăpânire pe judeţ este exagerată. În lupta împotriva fenomenului drogurilor putem vorbi de o parte vizibilă, în special acele operaţiuni antidrog efectuate în cauze penale, dar şi o parte mai puţin vizibilă, mult mai vastă şi care cuprinde un întreg ansamblu de măsuri, atât cu caracter preventiv, cât şi de combatere a infracţiunilor din domeniu. În conformitate cu actele normative în vigoare, infracţiunile din sfera traficului de droguri şi a operaţiunilor ilicite cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv sunt în competenţa de investigare a DIICOT. În acest sens, IPJ Caraş-Severin, ca principală instituţie şi cu atribuţii generale de prevenire şi combatere a infracţionalităţii, are o strânsă colaborare cu DIICOT şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin”, a declarat comisarul-şef Viorel Avram, şeful poliţiei cărăşene.

IPJ Caras-Severin, în special pe linia prevenirii infracţiunilor din sfera traficului de droguri şi a noilor substanţe psihotrope, colaborează cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Caraș-Severin,  Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, precum şi cu alte instituţii, în principal din sfera de aplicare a legii. „Pe parcursul întregului an şcolar IPJ Caraş-Severin organizează activităţi în liceele din judeţ la care participă echipe formate din specialişti ai structurilor menţionate. Nu în ultimul rând, IPJ Caraş-Severin a răspuns prompt la absolut toate solicitările DIICOT/SCCO de sprijin în investigarea/destrămarea unor grupări infracţionale ce acţionau în acest domeniu”, a mai spus Avram.

În a doua săptămână a lunii aprilie, o astfel de acţiune de prevenire a consumului de droguri a avut loc în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ. În cadrul programului național „Să știi mai multe, să fii mai bun“, aflat la a patra ediție, Federația Internațională a Comunităților Educative (FICE) România, filiala Caraș-Severin, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin și Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin au desfășurat mai multe activități grupate sub genericul „Ora antidrog altfel“, în mai multe unități școlare de pe raza județului. La activităţi au participat elevi din ciclurile gimnazial și liceal, cadre didactice și părinți. Orele de educație nonformală, desfășurate interactiv prin activități sportive, cultural – artistice, vizionări de filme și spoturi, au avut drept scop conștientizarea privind riscurile ce le comportă consumul de alcool, tutun și droguri. Specialiștii CPECA Caraș-Severin au „predat lecția antidrog“ la școli din Reșița, Oravița, Bocșa, Moldova Nouă şi Oțelu Roșu, fiind sprijiniți de către reprezentanți ai instituțiilor partenere în program.

Comments

  1. dezinformare says:

    Dar nu intelegem ce sunt cu pozle acelea cu seringi???
    Asa ceva nu se intampla in scoli,dezinformati oamenii cu buna stiinta.Jurnalism tipic Resitean , de cea mai joasa speta.

  2. dezinformare says:

    Ce vanatoare…faptul ca le vorbiti despre droguri copiilor este INFORMARE.Iar daca se fac teste de sange sau ce este nevoie la un test,se interogheaza pentru a se afla sursa distribuitoare, puteti spune VANATOARE,dar atata timp cat politia nu face nimic in scoli,doar vorbeste(fara teste)si voi scrieti aberatii de genul, induceti oamenii in eroare,crezand ca ,chiar se intampla ceva, DAR NU SE INTAMPLA NIMIC!!!
    NUMAI DEZINFORMATI OPINIA PUBLICA!!

  3. ziarist says:

    Dani Stanciu trebuie testat primul!!!!Si un control ginecologic:)

  4. Alcoolistul says:

    Ce campanie anti-drog?!
    Nu domne`.. testati toti elevii de 14+ ani. Apoi speriati cu dosare penale pentru a spune de unde cumpara! Si uite asa pica 80% din dealeri.
    Credeti ca intrebarea ” Ai consumat substante interzise? ” ii sperie pe elevi? :))

    Semnat, un fost elev 😀

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/