Vămile din vest, aglomerate înainte de minivacanța de 1 Iunie

promovare online Timisoara Casa Auto

Vămile din vestul țării au început să se aglomereze, încă de miercuri după amiază. Românii pleacă în străinătate pentru minivacanața de 1 Iunie.

Așa cum ne-am obișnuit, în vama Nădlac II, de pe autostradă, se așteaptă cel mai mult pentru control – 90 de minute. Sunt deschise 4 artere pentru autorisme pe sensul de ieșire.

Românii așteaptă jumătate de oră la Nădlac, iar în Timiș, la Cenad, Valcani, Lunga, Jimbolia sau Moravița, timpul de așteptare este de 10 – 15 minute.

„Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut. În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii  Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontier”, a transmis Poliția de Frontieră Timișoara.

promovare banner maxagro

La frontiera româno-ungară sunt disponibile 12 puncte de trecere, la nivelul întregii țări, iar la frontiera româno-sârbă sunt 5 puncte deschise în regim internațional, iar 3 puncte, PTF Lunga, PTF Valcani și PTF Foeni, sunt deschise, zilnic, între orele 08.00-20.00, pentru autoturisme și mijloace de transport până la 3,5 tone.

Sursa foto: arhiva

 

publicitate tmc 640