Se fac pregătiri pentru înierbarea liniei de tramvai de pe Calea Bogdăneștilor

Lucrari de reabilitare pe Calea Bogdanestilor din Timisoara

Avansează lucrările de reabilitare a Căii Bogdăneștilor. Primarul Dominic Fritz anunță că s-au pus primele straturi de pământ pentru înierbarea liniei de tramvai.

Dominic Fritz a venit cu vești de pe șantierul deschis pe Calea Bogdăneștilor. Astfel, edilul-șef anunță că urmează înierbarea liniei de tramvai.

„Reabilitarea Căii Bogdăneștilor avansează șină cu șină. Astăzi (n.r. marți), s-au pus primele straturi de pământ vegetal pentru înierbarea liniei de tramvai. Proiectul se află în linie dreaptă și ne ținem de constructor să-și respecte angajamentele. Prioritară e, în următoarele două luni, finalizarea segmentului dintre Cetății și Alexandrescu”, a afirmat primarul Timișoarei.

1000x200 dacus 02

Linia de tramvai de pe Calea Bogdăneștilor va fi înierbată și încadrată de spații verzi cu pomi. De altfel, modernizarea celor peste doi kilometri de linie dublă de tramvai înseamnă și creșterea vitezei cu care circulă tramvaiele și implicit mai puțin timp pierdut în trafic.

În total, pe Calea Bogdăneștilor sunt amenajate două benzi pe sens, 2,85 kilometri de piste moderne și sigure, de 1,5 metri lățime, și trotuare cu lățimea corespunzătoare de 2 metri. De asemenea, vor fi plantați peste 300 de arbori și va fi amenajată o suprafață de 10.000 mp de spațiu verde. Întreaga infrastructură va fi accesibilă persoanelor cu dizabilități și cu mobilitate redusă.

publicitate si promovare online banner maxagro