FOTO. Iarba, tăiată mai ușor de Horticultura pe malurile Begăi. Societatea vrea să cumpere un utilaj modern

utilaj panta4

Horticultura are în plan să cumpere cu bani europeni un utilaj performant, care permite cosirea ierbii într-un mod facil din zonele mai periculoase sau unde muncitorii intră cu greu, precum malurile râului Bega.

Horticultura, societatea Primăriei Timișoara care se ocupă de o parte din spațiile verzi din oraș, precum cele din zona centrală sau malurile Begăi, vrea să realizeze investiții importante cu scopul de a cumpăra utilaje moderne care să permită o muncă mai eficientă.

Așadar, în cursul zilei de marți, reprezentanți ai Horticultura au participat la o demonstrație pentru un utilaj care poate cosi în pantă asistat de un singur utilizator.

utilaj panta6

Echipamentul se numește „Spider” și este gândit pentru cosirea ierbii în zona mai periculoase sau unde muncitorii intră mai greu. Utilajul poate să meargă pe pante până la 55 de grade, are un randament de 7.000 mp/h și un consum de combustibil cuprins între trei și cinci litri, în funcție de cât de abruptă este panta sau cât de înclinat este malul.

Interesant este faptul că utilajul se poate conduce de la distanță, prin radiocomandă, cu ajutorul unei telecomenzi wireless. Mai mult, echipamentul poate cosi iarba în toate direcțiile de deplasare.

1000x200 dacus 02

utilaj panta2

Progresul tehnologic este un subiect des dezbătut de noua echipă de conducere a societății noastre. Analizăm toate oportunitățile pe care le găsim potrivite activității noastre și căutăm surse de finanțare pentru ele. Pe lângă investițiile deja efectuate în acest an și prezentate deja, investigăm opțiuni de folosire utilaje performante și de ultimă generație. Colegii noștri au participat la o demonstrație pentru un utilaj care poate cosi în pantă asistat de un singur utilizator. Deși nu este ieftin, un astfel de utilaj ar putea permite ca o echipă întreagă să fie relocată la alte activități care necesită intervenție umană, și reduce timpul de cosire. Prioritatea noastră este să asigurăm servicii de calitate și să îngrijim zonele centrale de care ne ocupăm așa cum se cuvine. Luăm în calcul toate variantele pe care le avem la dispoziție pentru a finanța retehnologizarea societății noastre, și ne punem mari speranțe în disponibilitatea fondurilor nerambursabile din zona de digitalizare – tehnologizare. Scopul nostru pe termen lung este să automatizăm cât mai multe din sistemele cu care lucrăm acum și să folosim specialiștii pe care îi avem deja în activități unde creativitatea și experiența lor să fie cu adevărat valorizate”, a informat Horticultura.

utilaj panta5

utilaj panta1

utilaj panta3

publicitate si promovare online banner maxagro