Valută confiscată și mașină indisponibilizată! Polițiștii de la frontieră sunt la datorie

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Din peripețiile polițiștilor de frontieră! Doi chinezi au rămas fără valuta nedeclarată la întâlnirea cu polițiștii în Jimbolia! Sumele confiscate sunt 73.560 de euro și 52.000 de coroane cehești. La Cenad, un bărbat conducea un vehicul căutat de autoritățile din Germania pentru confiscare.

Bărbații de 32 și 33 de ani călătoreau într-un Mercedes înmatriculat în Cehia. Opriți la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, cei doi au declarat că au asupra lor plafonul vamal maxim admis de lege, adică 20.000 de euro. Agenții de ordine au considerat declarația suspectă, motiv pentru care au efectuat un control autoturism. Bagajele asiaticilor conțineau mult mai mulți bani: 73.560 de euro și 52.000 Coroane Cehia. Minciuna i-a lăsat și fără bani peste plafon, și cu o amendă de 8000 de lei. „Cei 20.000 de euro declaraţi şi deţinuţi în conformitate cu prevederile legale au fost restituiţi cetăţenilor chinezi, iar valuta care nu a fost declarată la intrarea în țară a fost ridicată în vederea confiscării de către autoritatea vamală. Totodată, bărbaţii au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 8.000 de lei”, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Peripețiile de la vămi nu s-au oprit aici! La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, un român care conducea un Audi înmatriculat în Germania a fost controlat. Autoturismul figura în bazele de date drept bun căutat pentru confiscare. Autoritățile din Germania au introdus alerta la începutul lunii februarie a acestui an. Șoferul a explicat că mașina este a fratelui său, care nu și-a mai plătit ratele pentru vehicul. Bărbatul habar nu avea că mașina era în atenția autorităților. „Autoturismul în valoare de aproximativ 18.000 euro a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun”, se încheie comunicatul ITPF Timișoara.

promovare banner maxagro


publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/