Titu Bojin, candidatul ALDE la președinția CJ Timiș! „După degringolada care se vede şi în stânga, şi în dreapta, noi din centru sperăm să câştigăm alegerile”

Reprezentanții ALDE Timiș au lansat oficial candidatura lui Titu Bojin pentru președinția Consiliului Județean Timiș. În cadrul conferinței de presă care a avut loc la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, Titu Bojin a spus că pornește cu încredere în luptă, chiar dacă nu a reușit să formeze o alianță cu partidele de Stânga.

Prim-vicepreședintele ALDE Timiș, Valentin Tudorică, a spus că Bojin va conduce campania până în 27 septembrie și că, în ultima perioadă, partidul a crescut în sondaje.

„La nivelul sondajelor, chiar dacă nu se prezentau la un nivel bun, în urma eforturilor depuse la nivel naţional şi judeţean s-a marcat o creştere în aprecierea alegătorilor din Timiş. Noi am purtat discutii nenumărate cu Titu Bojin, încă din octombrie 2019, inclusiv cu intenţia de a forma o alianţă cu PSD, Pro România şi UNPR. Din nefericire nu am putut să dăm deoparte orgoliile unora dintre competitori”, a spus Tudorică.

La rândul său, Titu Bojin crede că o alianță ar fi condus la câștigarea alegerilor „cu 101%”.

„Este păcat că PSD, Pro România, ALDE, UNPR și partide mai mici nu am reușit să ne punem la aceiași masă și să câstigăm alegerile cu 101%. Am militat pentru o stângă care fără probleme putea să câştige alegerile în Timiş, dar după degringolada care se vede şi în stânga şi în dreapta, noi din centru sperăm să câştigăm alegerile”, a declarat Bojin.

Fostul președinte al CJ Timiș a vorbit și despre atacurile din ultima perioada și le-a transmis adversarilor că îi așteaptă la discuții legate de programul electoral sau de realizări și nicidecum legate de familie.

„Am fost atacat și din zona politică, de oameni care nu reprezintă nimic pentru politica timișeană, care nu au cu ce să se prezinte la masa discuțiilor și îi voi invita să vină și să vorbească despre experiențele și realizările lor și să treacă dincolo de jigniri. Au spus că sunt prea bătrân și că ar trebui să stau cu nepoții. Am opt nepoți și suntem 16 membri în familie pe care atunci când am ocazia îi iau în brațe. Să nu își facă acești oameni probleme legate de iubirea mea pentru familie”, a mai spus Bojin.

Titu Bojin a fost președinte al Consiliului Județean Timiș în perioada 2012-2016 din partea PSD și a făcut parte și din UNPR.