„Valul renovării”, primele 7 contracte semnate pe PNRR. Niciunul din Timiș sau Caraș-Severin

279512255 5057863424300093 3820629481532366691 n

Au fost semnate primele 7 contracte de finanțare din apelul de proiecte „Valul renovării”, ce vizează reabilitarea și modernizarea unor unități de învățământ şi primării, creşterea eficienţei energetice și eficientizare termică a unor sedii administrative. Alocările bugetare vin din Planul Național de Redresare și Reziliență. Județele Timiș și Caraș-Severin nu sunt pe listă.

Acest apel asigură finanțare de 92 de milioane de lei. Contractele au fost semnate și de Ministerul Dezvoltării și de Guvern.

Este semnalul susținerii pe care Guvernul României o acordă comunităților locale, aflate cel mai aproape de cetățeni. Avem nevoie de un parteneriat strâns pentru ca resursele europene să ajungă la comunități, la români. Felicit primăriile și consiliile județene care au semnat, azi, contractele prin care primesc finanțare. Însă, asemenea lor, alte 1430 de proiecte din toată țara vor avea la dispoziție peste 2,4 miliarde de euro, din PNRR și din surse naționale, pentru reabilitarea blocurilor de locuințe și a școlilor, unităților sanitare, clădirilor publice din toată țara”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

 „De la punerea în transparență a ghidului solicitantului acum mai puțin de patru luni am ajuns, într-un timp record, la semnarea contractelor. Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, a pus la dispoziția autorităților locale proceduri transparente și o platformă digitală pentru depunerea cererilor de finanțare, care au asigurat o procedură expeditivă. Felicit autoritățile locale pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă. În curând vom vedea primele clădiri care intră în renovare”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În perioada 1 aprilie – 30 mai 2022, au fost depuse 1.437 de cereri de finanțare, care vor beneficia de 2,4 miliarde de euro pentru a asigura tranziția către un fond construit verde și rezilient.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/