Noi piste de biciclete și pontoane recreative pe Bega. 53 de propuneri pe lista finală a bugetului participativ al Primăriei Timișoara

Maraton cultural pe malul Begai, la Timisoara

53 de proiecte, în valoare totală de 15,3 milioane de lei, au rămas pe lista finală a bugetului participativ al Primăriei Timișoara. Propunerile vor intra într-o etapă de vot, câștigătoarele urmând a fi anunțate la data de 18 iulie. Pe listă se află, printre altele, realizarea mai multor piste de biciclete, a imnului Timișoara 2023, dar și amenajarea de pontoane recreative pe Bega.

Primăria Timișoara a decis care sunt proiectele de pe lista finală a bugetului participativ. În total, este vorba de 53 de propuneri în valoare de 15,3 milioane de lei.

Primăria Timișoara a lansat, la 1 martie 2022, un apel public, în cadrul etapei de colectare și selecție a propunerilor de proiecte venite de la cetăţeni. Interesul timișorenilor a fost mult peste orice așteptări. 113 propuneri de proiecte au fost depuse, propuneri care acoperă toate domeniile și întreg orașul, de la proiecte mari de infrastructură, reparare alei, acces velo, amenajare parcări, la amenajare spații verzi, locuri de joacă, terenuri de sport. Este un exercițiu democratic absolut necesar într-un oraș modern și o dovadă a deschiderii pe care primăria o arată față de cei care vor și pot să se implice în viața urbei”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Primăria Timișoara a alocat pentru bugetul participativ o sumă de trei milioane de lei. Urmează depunerea și rezolvarea contestațiilor, în perioada 7 – 14 iunie, iar apoi etapa de votare, între 15 iunie și 15 iulie.

Votarea se va face online prin crearea unui cont pe platforma dedicată bugetării participative. Poți vota dacă ai peste 16 ani, locuiești, lucrezi sau studiezi în Timișoara. Poți susține prin vot un număr de maxim 5 proiecte”, a detaliat Primăria Timișoara.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

După încheierea perioadei de vot, în data de 18 iulie vor fi anunțate proiectele câștigătoare. Proiectele alese prin vot de timișoreni vor fi incluse în bugetul local și implementate de primărie.

Pe lista finală se află, printre altele, mai multe proiecte privind realizarea de noi piste de biciclete, un sistem de ghidaj în spațiul public pentru nevăzători, parcuri pentru câini, toalete publice în parcuri, implementarea unui acoperiș verde, coșuri de gunoi transformate în opere de artă, pontoane recreative pe malul Begăi, vizibilitatea mijloacelor de transport în comun aflate pe traseu și realizarea imnului Timișoara 2023.

Lista cu cele 53 de proiecte propuse poate fi consultată AICI!

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/