Valeriu Răchită: „N-aș fi dorit ca primul meci să-l jucăm contra Ripensiei”. Antrenorul lui ACS Poli și-a închis contul de Facebook

ACS Poli începe oficial meciurile cu Valeriu Răchită antrenor cu derby-ul local cu Ripensia. Antrenorul alb-violeților a recunoscut că omogenitatea este o problemă momentan și că ar fi preferat un prim joc în deplasare. De asemenea, Răchită spune că și-a închis și Facebook-ul, pentru a nu fi perturbat.

Chiar și așa, Răchită așteaptă timișorenii la meci. „Îi așteptăm în număr cât mai mare pe suporterii timișoreni, pentru că fotbalul se joacă pentru suporteri. N-aș fi dorit ca primul meci să-l jucăm contra Ripensiei. Mi-aș fi dorit în deplasare oricare altă echipă. Aș fi dorit un meci în deplasare pentru a roda puțin echipa. Sunt mulți jucători noi. La un meci în deplasare erau altele datele problemei. Așa, mâine trebuie să începem să construim, să facem totul pentru o victorie. În deplasare puteam să jucăm mai închis, pe contraatac”, a punctat antrenorul lui ACS Poli.

Pentru acest meci sunt suspendați Codrea și Sorel Chemin, iar Răchită a spus că alt jucător s-a accidentat vineri, fără să îi dea numele. „E dificil să asamblez echipa în condițiile în care la prima vedere vor fi șapte-opt jucători noi în primul 11. M-am uitat și la alte campionate, și Dinamo a câștigat cu nouă jucători noi. Vremea nu ne va ajuta, terenul va fi greu, dar sperăm să facem un spectacol de calitate. Am văzut două meciuri ale Ripensiei, știu mai multe despre Ripensia decât despre echipa mea”, a mai precizat tehnicianul.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Motreanu, la ASU Poli, cu Fabrio Trip. Drăghici, „blocat”

Înainte de acest meci, ACS Poli l-a împrumutat până la finalul sezonului pe Radu Motreanu la concitadina ASU, care l-a luat și pe Fabio Trip, de la Centrul Național de Pregătire, dar a renunțat la moldoveanul Radu Rogac. În mediile fotbalistice din Timișoara se vorbește că Octavian Drăghici nu e lăsat să plece de primarul Robu, aflat acum în Japonia. „Sayonara. Domnul Robu este primul suporter al lui Poli și primul om al orașului. Dar cu Drăghici și Motreanu, nici măcar Papa nu mai poate schimba decizia lor. Au venit și au spus că vor să plece, că nu mai simt nimic pentru Poli. Pentru mine, relația cu ei s-a terminat din acel moment afectiv și profesional. Dar fiind jucătorii lui Poli, i-am primit la antrenament cu noi cât s-a putut. Partea tactică au făcut-o separat”, a fost răspunsul lui Răchită pe acest subiect.

Antrenorul a spus că a închis temporar contul său de pe Facebook. „Mi-am închis și contul de Facebook. Mă gândesc doar la victoria de mâine. Dacă am câștiga, s-ar crea o emulație”, a mai spus antrenorul. Meciul direct începe sâmbătă la ora 11 pe arena Electrica și nu este televizat.

banner 970 x 250