Valeria Schelean: Majoritatea parlamentară este preocupată doar de soarta penalilor!

explo 1000x200

Valeria Schelean, singurul deputat din Caraş-Severin care a votat împotriva proiectului de lege privind modificarea Codului de procedură penală, spune că majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR pune „corupţia şi hoţia mai presus de cinste, muncă şi seriozitate“.  

Parlamentarul liberal de Caraş-Severin subliniază că majoritatea parlamentară „este preocupată doar de soarta penalilor, nu și de viața și viitorul cetățenilor cinstiți și serioși din această țară! Într-o singură zi, majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR a abuzat de votul cetățenilor și de normele regulamentare, forțând trecerea Codului de procedură penală de Camera Deputaţilor“.

CITEŞTE ŞI: 3 din 5 deputaţi de Caraş-Severin au votat „pentru“ noul Cod de procedură penală: Mocioalcă, Spânu şi Tabugan!

Deputatul Valeria Schelean anunţă că PNL va sesiza Curtea Constituţională cu privire la proiectul de lege adoptat ieri, 18 iunie, în Camera Deputaţilor.

„Am fost ieri în Parlament până târziu în noapte și, împreună cu colegii mei, parlamentari PNL, am votat împotriva tuturor acestor modificări, care vin să pună corupția și hoția mai presus de cinste, muncă și seriozitate. Vom continua, cu toate mijloacele constituționale și legale, să împiedicăm intrarea în vigoare a acestei legi. Ca pas următor, PNL va sesiza CCR în legătură cu acest proiect de lege! Partidul Naţional Liberal și-a asumat ca obiectiv major readucerea Legilor justiției și Codurilor penale în cadrul firesc de funcționare a unui sistem judiciar care să garanteze independența Justiției și să apere drepturile și libertățile cetățenilor. Acest lucru se va realiza imediat ce va fi posibilă o nouă majoritate parlamentară!“, transmite deputatul Valeria Schelean-Şomfelean.