UPDATE. Rupere de nori la Reșița! Toate echipajele Detașamentului de Pompieri, obligate să intervină! [FOTO/VIDEO]

Avertizarea Cod Galben de vreme rea și ploi abundente emisă de Agenția Națională de Meteorologie pentru județul Caraș-Severin s-a confirmat cu vârf și îndesat astăzi.

Potrivit ISU Semenic, ANM anunțase pentru astăzi că, între orele 15.30-17.00, ne vom confrunta cu averse de ploaie ce vor avea o densitate de 25-35 l/mp, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Prognoza s-a confirmat în jurul orei 16, când o rupere de nori a paralizat, practic, tot orașul, cantitatea de apă căzută pe minut fiind cu mult peste capacitatea sistemului de canalizare, chiar și după modernizarea lui cu fonduri europene.

YouTube video

Mai multe străzi din oraș sunt inundate, probleme fiind în Centrul Civic, pe Str. Văliugului, pe Bd. I.L. Caragiale și în multe alte locații din oraș, așa că toate echipajele de intervenție ale Detașamentului de Pompieri Reșița sunt pe teren și intervin în urma sesizărilor cetățenilor la 112.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157692365411610″]

UPDATE, ora 17.40

Potrivit pompierilor de la ISU Semenic, au fost afectate mai multe curți, anexe, pivnițe, beciuri, iar pe Strada Canalului pompierii militari intervin la o alunecare de teren care a afectat două gospodării.

UPDATE 2, ora 17.45

Ni se semnalează de către mai mulţi reşiţeni care locuiesc în blocurile de pe Aleea Zadei că a cedat zidul de sprijin din spatele garajelor.

UPDATE 3, ora 18.10

Un tren care circula între Timişoara şi Reşiţa a deraiat marţi după-amiază în judeţul Caraş-Severin, după ce a lovit un copac dărâmat pe calea ferată din cauza furtunii. Traficul feroviar este blocat, informează agenția de presă Mediafax.

Potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia feroviară este oprită pe secţia de cale ferată 922A, în zona localităţii Moniom, judeţul Caraş-Severin, din cauza deraierii unui tren care circula pe relaţia Timişoara Nord – Reşiţa Nord. Trenul a lovit un copac căzut pe calea ferată în urma unei furtuni.

 

banner 1000 x 100 hd