Primarul Cristian Miclău mai vine cu un proiect: Reabilitări și modernizări la „Hercules” de 3,5 milioane de lei!

Pentru primarul orașului stațiune Băile Herculane, Cristian Miclău, atât proiectele cu finanțare guvernamentală, cât și cele cu finanțare europeană constituie o continuă provocare.

Pe lista lui Cristian Miclău se regăsesc și reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic „Hercules”, unitate școlară care pregătește oameni calificați în turism și toate meseriile conexe. Cum prima şcoală din oraşul Băile Herculane a fost înfiinţată în anul 1867 și cum nu s-au mai efectuat lucrări de reparații majore din anul 2005, primarul Miclău intenționează să implementeze un proiect de reabilitare a liceului, cu o valoare de 3,5 milioane de lei.

„Proiectul, care este la început de drum, prevede construirea unei noi anexe, achiziționarea unei centrale termice noi, reparații la corpul de clădire, dar și modernizare și dotare. La ora actuală, în Liceul Hercules învață aproape 700 de elevi de gimnaziu și de liceu, mulți dintre ei – viitori angajați ai hotelurilor din stațiune. Și asta pentru că elevii vor primi la absolvire diplome în turism și gastronomie, pe lângă clasele de informatică și filologie din cadrul liceului”, a menționat edilul orașului stațiune.

Precizăm că în anul 2002 s-a dat în folosință mansarda liceului cu 6 săli de clasă și cabinetul de informatică, iar în 2004 s-a inaugurat sala de sport. În anul școlar 2004-2005 a fost renovată clădirea de școală primară cu clasele I-IV. Până în anul şcolar 2000-2001, şcoala s-a numit Liceul Teoretic Băile Herculane, iar în anul 2001-2002 a devenit Liceul „Hercules”.