Valeria Schelean, la Bruxelles! Pentru cooperarea transatlantică a UE în contextul Brexit!

Vicepreședintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, deputatul PNL de Caraș-Severin, Valeria Schelean reprezintă, în aceste zile, Camera Deputaților în cadrul Forumului Tinerilor Parlamentari care se desfășoară la Bruxelles. Tema reuniunii este Cooperarea transatlantică a UE în contextul Brexit.

La reuniune vor lua cuvântul Comisarul European Cecilia Maelstrom, Asistentul Adjunct al Secretarului General al NATO pentru riscuri de securitate emergente, Jamie Shea, precum și Ambasadorul SUA pe lângă UE, Anthony Gardner. La finalul Forumului, va fi adoptată o rezoluție referitoare la cooperarea transatlantică a UE în contextul Brexit, document care va fi redactat în urma discuțiilor de specialitate desfășurate în mai multe comisii, fiecare cu un domeniu de expertiză bine stabilit: Comerț, Securitate și Apărare, Protecția Datelor și UE post Brexit.

Sunt onorată să reprezint, și în acest an, Camera Deputaților și, implicit, Parlamentul României la Forumul Tinerilor Parlamentari. Tema cooperării transatlantice a UE în contextul Brexit este una importantă pentru România, în calitate de membru NATO și UE, dar și pentru toți românii din țară și de pe tot cuprinsul Uniunii Europene care își pun întrebări în legătură cu viitorul lor și cu perspectivele pe care le pot avea”, a declarat Valeria Schelean.