FABULOS. Directori corigenți în învățământul din Caraș-Severin! Unși pe funcții de PSD și PNL, mulți profesori cu greutate s-au făcut de râs!

Nume grele de profesori cărășeni care au vizat posturi de directori în școlile și liceele județului au căzut rușinos la proba scrisă a examenului organizat după o lungă perioadă în care partidele aflate la putere și-au răsplătit dascălii simpatizanți punându-i pe funcții de conducere!

Organizarea examenului pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli a stârnit mari controverse în învăţământ, Ecaterina Andronescu dând chiar și o lege prin care amâna aceste examene. Ministrul Dumitru a declarat că nu se urmăreşte decât păstrarea politizării acestor funcţii, aşa că a organizat examenul. Şi pare să fi avut dreptate!

Nume grele de directori sau chiar foşti inspectori şcolari, susţinuţi puternic de partide, fie că e vorba de PSD sau PNL, şi-au dovedit nepriceperea, căzând astăzi la proba scrisă. Proba a constat în întrebări din legislaţie, management educaţional, dar şi din sistemele de învăţământ din alte ţări europene.

Profesori precum Iadranca Baicu, candidată pentru postul de director adjunct al Liceului „Constantin Lucaci” din Bocşa, Elena Barbu sau Lavinia Barbu, candidate pentru posturile de director la Constantin Daicoviciu, respectiv la Cornea, Păruţa Brînzei, de la Vărădia, dar şi nume cu greutate, precum Sorina Corcoaţă, de la Colegiul Naţional „Diaconovici Tietz”, nu au obţinut notă de trecere la examenul scris pentru funcţia de director.

La fel a păţit şi ceva mai celebra „Doina Cristea”, demisă cu ceva vreme în urmă cu scandal de primarul Mihai Stepanescu, precum şi Diana Hurduzeu, cea care viza fie postul de director, fie pe cel de director adjunct la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Caransebeş! Nici la fel de celebra Lucia Moruţ nu a promovat examenul buclucaş, dovedindu-se că în bancă e chiar mai greu decât în sala de sport. Aniţa Strâmbu, directoarea unui alt liceu vocaţional, cel de artă, a căzut şi ea examenul. La fel şi Anda Şain. Ruşinos a fost şi rezultatul directoarei Rodica Vesa, cea care a fost şi inspector şcolar. Fără sprijin politic se pare că e greu, foarte greu, ceea ce pune serioase semne de întrebare asupra modului în care au fost numiţi directorii până acum.

Lista completă şi punctajele obţinute aici