Valeria Schelean îl ia la rost pe ministrul Tineretului și Sportului! Cum stăm cu dezvoltarea infrastructurii și activității sportive în școli?

Deputatul cărășean Valeria Schelean-Șomfelean i-a cerut ministrului Tineretului și Sportului, Marius-Alexandru Dunca, să îi răspundă în scris la mai multe întrebări referitoare la angajamentul pe care și l-a luat PSD cu privire la dezvoltarea sportului în școli.

Deputatul PNL Valeria Schelean-Șomfelean i-a adresat un document în plen ministrului Tineretului și Sportului, Marius-Alexandru Dunca, referitor la starea actuală a infrastructurii sportive în școlile din România.

„Ce s-a făcut în 2017 și ce se va face la capitolul «Dezvoltarea infrastructurii și activității sportive în fiecare unitate școlară»?! Au existat promisiuni, angajamente, iar acum trebuie să vedem rezultate! De aceea i-am cerut ministrului Tineretului și Sportului o serie de clarificări pe aceste proiecte promise”, explică deputatul cărășean.

Clarificările la care Valeria Schelean-Șomfelean așteaptă răspuns scris fac referire la mai multe aspecte pe care PSD și le-a asumat prin Programul pentru tineri și sport – Șanse mai bune pentru tineri în România. La pagina 29, potrivit deputatului, programul promite, în fiecare unitate școlară, baze sportive (teren sintetic descoperit, o mini sală de sport și un sector de atletism pentru viteză și sărituri), utilarea cabinetelor pentru medicină sportivă, asociații sportive școlare și competiții sportive școlare și universitare acoperind cel puțin 8 ramuri sportive.

Prin urmare, deputatul de Caraș-Severin îi solicită ministrului Tineretului și sportului răspuns la mai multe întrebări:

  • Câte din unitățile școlare din România au, la acest moment, funcționale, baze sportive, așa cum sunt ele definite mai sus și cum sunt ele repartizate pe județe?
  • Câte astfel de baze au fost realizate în anul 2017? Câte astfel de baze sportive vor fi realizate în anii 2018, 2019, respectiv 2020?
  • Care este situația la zi a cabinetelor de medicină sportivă? Câte dintre ele au fost utilate în anul 2017? Câte sunt în proiect pentru anul 2018, repartizat pe județe?
  • Care este planul de acțiune 2017-2020, cu măsuri concrete, pentru susținerea activității sportive și a competițiilor sportive la nivel școlar și universitar, pentru selectarea și susținerea copiilor care pot face performanță?
  • Care sunt măsurile luate de minister pentru descoperirea și susținerea copiilor care pot face performanță sportivă în anul 2017? Care este proiectul pentru 2018?