NEWS ALERT. Descinderi la braconierii de comori medievale și de epocă romană! Au fost descoperite muzee întregi!

Polițiștii din Caraș-Severin, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, efectuează 14 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de braconaj arheologic. Vor fi puse în aplicare 10 mandate de aducere!

Oamenii legii de la Investigații Criminale au descins în 14 localități de pe raza județelor Caraș-Severin, Bihor, Timiș și Arad. În Caraș-Severin, mascații au bătut cu noaptea-n cap în Reșița, Bănia, Anina, Oravița și Moldova Nouă, unde pare a fi unul dintre capii rețelei. „În fapt, începând din 2015, bănuiții ar fi efectuat detecții și săpături neautorizate în situri arheologice, de unde ar fi prelevat bunuri culturale mobile de epocă romană și medievale. Vor fi puse în executare 10 mandate de aducere”, ne-a transmis Poliția din Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: ULUITOR! Grup organizat pentru jefuirea patrimoniului. Aproape 5.000 de artefacte au fost găsite la perchezițiile de astăzi!

leader board 728 x 90 px