Mai îndreaptă o lege! Senatorul PSD Ionuț Chisăliță, ocrotitorul persoanelor cu dizabilități!

Parlamentarul de Caraș-Severin continuă seria propunerilor legislative prin care urmărește să le facă viața mai ușoară persoanelor cu dizabilități. De data aceasta, e vorba despre modificarea Legii 227 privind Codul Fiscal.

Chisăliță, care nu e la prima inițiativă legislativă în sprijinul persoanelor cu handicap, propune acum, alături de mai mulți colegi senatori PSD, modificarea Legii Nr. 227/2015 privind Codul Fiscal. De fapt, e vorba despre completarea acesteia în sensul scutirii la plata impozitului pe clădirea de domiciliu, pe terenul aferent acesteia, precum și a impozitului pe autoturism, pentru aparținătorii legali ai adulților cu handicap grav sau accentuat.

„Proiectul a pornit de la situația unei familii care are în întreținere un copil cu handicap grav și accentuat. Aceasta beneficiază de facilitățile fiscale respective doar până în momentul în care copilul împlinește 18 ani. Ulterior, deși persoana devenită adult se află în aceeași stare de boală și se află în întreținerea acelorași persoane, acestea, adică aparținătorii legali, nu mai beneficiază de aceleași facilitate, ceea ce e o nedreptate.  Proiectul este făcut să îndrepte acest lucru!”, a explicat parlamentarul PSD pentru expressdebanat.ro.

Toate comisiile din Senat au dat aviz favorabil, Comisia de buget finanțe a adus și câteva amendamente pentru clarificarea textului, iar Senatul a votat în unanimitate. Proiectul urmează acum să ajungă la Camera Deputaților.