Probleme pentru Aurel Miclea: Romică Anculia și Vasile Sauca au recunoscut!

Se anunță vremuri grele pentru Aurel Miclea, după ce Romică Anculia și Vasile Sauca și-au recunoscut faptele în dosarul care vizează activități de luare și dare de mită.

Curtea de Apel Timișoara i-a condamnat deja pe Romică Anculia și pe omul de afaceri Vasile Sauca în dosarul în care au fost trimiși în judecată de DNA alături de fostul primar de Bozovici, Aurel Miclea, actualmente consilier județean. Cei doi au recunoscut faptele de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și luare, respectiv complicitate la dare de mită.

În schimb, Aurel Miclea și omul de afaceri Darius Eftimie Văcariu s-au declarat nevinovați și merg pe procedura simplificată, față de aceștia fiind disjuns un dosar separat.
Romică Anculia, la data faptelor director al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (A.P.I.A.) Caraș-Severin, a primit o condamnare la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea unor drepturi, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale. De asemenea, Sauca a primit o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și dare de mită.

„În cazul inculpaților Anculia Romică Pavel și Sauca Vasile, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime”, explică procurorii DNA.