Valeria Schelean îi cere demisia ministrului de Interne pentru că a transformat jurnaliștii în „dușmani ai poporului”!

Deputatul liberal și viceliderul grupului PNL din Camera Deputaților a fost invitată la o dezbatere live la Televiziunea Română chiar în timpul protestelor din 2 februarie, prilej cu care Valeria Schelean a spus că se impune demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Doamna ministru de la Interne trebuie să își dea urgent demisia pentru incompetența de care a dat dovadă în gestionarea situației protestelor din București! Este inacceptabil ca un ministru de Interne să caute «dușmani ai poporului», de parcă ne-am fi întors în timp, la perioada anilor ’50!”, spune Valeria Schelean.

Deputatul cărășean face referire la gestul nesăbuit al ministrului de a da pe post, în plină conferință de presă, știind că aceasta este transmisă live de unele posturi de televiziune, numele unor persoane publice pe care Carmen Dan le consideră instigatoare la protest.

Potrivit legilor și jurisprudenței Înaltei Curți de Casație și Justiție, numele unei persoane este considerat dată cu caracter personal și el nu poate fi făcut public decât dacă persoana în cauză a săvârșit infracțiuni/contravenții, dacă este dată dispărută sau în urmărire ori dacă aceasta și-a dat în prealabil acordul pentru a-i fi menționat numele.

De altfel, avocat de profesie, Valeria Schelean a sesizat cu ușurință faptul că ministrul Carmen Dan a încălcat clar legea și că se impune demiterea ei, iar mare parte dintre jurnaliștii și persoanele publice enumerate de aceasta au declarat deja că analizează posibilitatea acționării în instanță a fostei secretare a școlii din Videle, ajunsă acum ministru al Afacerilor Interne.