Valeria Schelean e scandalizată! Autostrada A6 a rămas pe hârtie, în Caraș-Severin e bun și un drum express!

Polul sărăciei din vestul țării n-are nevoie de autostradă! Asta a concluzia la care a ajuns ministrul transporturilor, în Caraș-Severin fiind suficient un drum express!

Autostrada A6 nu va mai lega județul Caraș-Severin de sudul țării, potrivit unui anunț oficial al Ministerului Transporturilor, motiv pentru care deputatul PNL Valeria Schelean a reacționat imediat. Ministerul a anunţat că nu va mai construi autostrada A6, în schimb va investi într-un drum express, care va costa mult mai puţin. Modificarea apare în noul masterplan de transport.

„Sunt nemulțumită de faptul că în masterplanul de transport lipsește proiectul A6 și investițiile în porturile de la Dunăre din județul Caraș-Severin. În condițiile în care PNL va câștiga alegerile parlamentare și vom impune un Guvern PNL voi cere în mod expres investiții atât în infrastructura portuară din Caraș, cât și reluarea proiectelor care permit conectarea județului nostru la autostrăzile care străbat România. Mă refer la nevoia de a conecta județul Caraș-Severin de A1, ceea ce este esențial pentru dezvoltarea economiei și pentru crearea de locuri de muncă”, a comentat deputatul PNL.

Şoseaua botezată Dannubius Express va porni de la intersecţia cu autostrada A1 şi se va opri la Craiova. Va traversa oraşele Lugoj, Caransebeş, Orşova şi Drobeta Turnu Severin. 10 kilometri au fost construiţi deja ca parte din autostrada A6. Mai rămân de realizat 236 de kilometri. Potrivit masterplanului de transport, costul lucrărilor se ridică la 1,8 miliarde de euro. De asemenea, va fi amenajat un drum trans regio, Ţara Timişului, care va face legătura între Caransebeş, Reşiţa şi Voiteg.