Valeria Schelean îi acuză de indolenţă pe colegi

Parlamentarul ARD pe Colegiul V, Valeria Schelean, critică modul în care parlamentarii USL din judeţ au abordat Legea Bugetului de Stat pe 2013. Aceasta este de părere că atitudinea lor denotă lipsă de curaj şi preocupare.

În contextul în care parlamentarii din opoziţie au propus zeci de amendamente pe Legea Bugetului, niciunul dintre acestea nu a fost aprobat, pe motiv de criză financiară. Liderii PSD din Caraş-Severin au declarat pentru Express de Banat că cel mai important lucru pentru România este la ora actuală reîntregirea salariilor şi majorarea pensiilor. Astfel că, lipsa de propuneri pe Legea Bugetului trebuie înţeleasă.

Vezi aici ce au declarat parlamentarii PSD!

Cu toate acestea, Valeria Schelean crede că lipsa lor de propuneri denotă cu totul altceva. „Carașul a ratat astfel șansa unor investiţii pentru dezvoltare, ca urmare a lipsei de curaj și preocupare a parlamentarilor USL.  Aşa cum am spus şi în campania electorală, pentru mine sunt importanţi cărăşenii şi dezvoltarea acestui judeţ”, a declarat Valeria Schelean, ARD.

Parlamentarul din Colegiul V critică dur şi modul în care s-a comportat în cele câteva luni de mandat social-democratul Ion Mocioalcă. „Există şi o culme a indolenţei, iar pe aceasta stă cocoțat cu ale sale promisiuni neîndeplinite deputatul Ion Mocioalcă. Acesta nu a ridicat un deget la dezbaterile pentru buget, nici măcar pentru a ajuta biserica Adormirea Maicii Domnului din Bocşa Română, în fața căreia spunea acum două luni de zile, în clipul electoral, că ar fi proiectul său de suflet. Și acesta e doar un exemplu care arată fățărnicia lui Ion Mocioalcă”, este de părere Valeria Schelean.

Ce amendamente a avut parlamentarul
Aceasta susţine că a depus nu mai puţin de 61 de amendamente la Legea Bugetului de Stat, proiecte din domeniile esenţiale, cum ar fi educaţia, sistemul de sănătate sau dezvoltarea infrastructurii.

Parlamentarul ARD a cerut finanţare pentru dezvoltarea turistică a Parcului Poiana Golului sau a Platoului Secu, pentru construirea unui bazin de înot pentru copiii din Oţelu Roşu, finalizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, demararea primilor paşi în proiectul Aeroportului din Caransebeş, dar şi pentru proiectele turistice ale oraşului Băile Herculane şi cele absolut necesare pentru învăţământul din Bocşa, care au rămas fără finanţare și fără sprijin din cauza actualei puteri.