Blănariu, 30 de amendamente pe Legea Bugetului

Liderul PP-DD şi-a luat în serios funcţia pe care i-au oferit-o oamenii în urma alegerilor din luna decembrie. Acesta s-a interesat care sunt problemele din Colegiul Reşiţa, pe care le-a prezentat apoi colegilor din comisia sa, în speranţa că va obţine finanţare pentru ele.

Valentin Blănariu a avut câteva zeci de solicitări pentru Reşiţa, dar şi pentru Caraş-Severin pe Legea Bugetului. În contextul în care, la nivel central, peste 10.000 de amendamente s-au făcut pentru finanţarea bisericilor, cererile deputaţilor din judeţ au fost ceva mai realiste, deşi s-a ştiut încă dinaintea dezbaterilor că 2013 funcţionează încă pe linie de criză.

Intervenţiile parlamentarului s-au axat pe învăţământul reşiţean, dar şi pe infrastructură sau turism.

Am avut 30 de amendamente pe Legea Bugetului. Am cerut 3,2 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de la Grădiniţa PP7, 200.000 de lei pentru reabilitarea sălii de sport de la Şcoala Numărul 7 şi 1,8 milioane pentru terminarea lucrărilor de la Liceul Economic”, a declarat parlamentarul pentru Express de Banat.

Şi capitolul infrastructură a fost abordat pentru alocarea de fonduri. Parlamentarul a cerut sume importante pentru alimentarea cu apă, canalizare şi construirea de staţii de epurare în toate cartierele mărginaşe ale Reşiţei.

În plus faţă de acestea, am cerut 9,5 milioane de lei pentru modernizarea străzilor din oraşul vechi şi peste patru milioane pentru extinderea pistelor pentru biciclete din oraş. Un capitol la fel de important este reabilitarea acoperişului de la bazinul de înot pentru că acolo s-au investit bani mulţi şi este păcat ca ceea ce s-a construit să se deterioreze”, subliniază parlamentarul.

Lobby pentru turism
Pe lângă proiectele care vizează municipiul pe care îl reprezintă la nivel central, Valentin Blănariu a avut şi două amendamente legate de turism. Acestea s-au referit la construirea a două telegondole pe Muntele Mic: una la Zăvoi şi una la Turnu Ruieni. Suma cerută pentru obiective se ridică la aproape 70 de milioane de lei. Şi alimentarea cu apă şi rezolvarea problemei canalizării în localitatea Gârnic au fost aduse în atenţia membrilor comisiei din care face parte parlamentarul.

Solicitările au sunat bine în ansamblu, însă singura problemă e că nu sunt bani la buget. Preşedintele comisiei de industrie şi servicii a respins toate amendamentele pe motiv că este criză financiară. Cu toate acestea nu renunţăm la ideea de a obţine finanţare guvernamentală. Vom încerca şi pe viitor să aducem în atenţia Guvernului problemele de la Reşiţa”, a declarat parlamentarul Valentin Blănariu.