Criza i-a oprit pe parlamentari să ceară bani

Parlamentarii cărășeni social-democraţi, Ion Mocioalcă şi Ioan Benga, nu s-au obosit prea tare cu amendamentele pe Legea Bugetului, întrucât au preconizat răspunsul negativ pe care ar fi urmat să îl primească.

Social-democraţii cărăşeni invocă faptul că actualul Guvern a crescut pensiile şi a reîntregit salariile bugetarilor, ceea ce este suficient într-o primă fază pentru români. Ion Mocioalcă, preşedintele Comisiei de Apărare şi Ordine Publică a declarat pentru Express de Banat faptul că doar a avut intenţia de a depune un amendament, pe care însă l-a retras.

“Am cerut 10 milioane de lei pentru bugetul Ministerului Apărării Naţionale, iar banii urmau să fie destinaţi pentru continuarea activităţii de la Fabrica de Avioane de la Craiova”, a spus Ion Mocioalcă. Pentru că operaţiunea fusese deja făcută, parlamentarul a retras-o.

Acesta a subliniat faptul că cel mai important lucru este  Guvernul Ponta a făcut posibilă majorarea pensiilor şi reîntregirea salariilor bugetarilor, ceea ce părea imposibil sub vechea guvernare a ţării.

Benga merge pe interpelări
Social-democratul Ioan Benga este convins că ar fi depus în zadar amendamente pe Legea Bugetului. “A trebuit să ne încadrăm într-un buget fix. Opoziţia a avut ceva amendamente, dar nesemnificative şi care nu au trecut”, a declarat parlamentarul.

În schimb, acesta a adăugat că a mai avut câteva discuţii importante pentru salvarea UCMR şi a liniei de cale ferată Anina-Oraviţa, care ar putea fi transformată într-un punct de atracţie pentru turismul feroviar.