„Bruxellesul a fost minţit de oamenii lui Băsescu”

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, a reluat ideea necesităţii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, în emisiunea „Sinteza Zilei”, difuzată de postul Antena 3. Acesta a făcut noi dezvăluiri despre modul în care ţara a fost privită la Bruxelles.

Liderul liberal Sorin Frunzăverde a declarat în urmă cu doar câteva momente faptul că „Bruxellesul a fost minţit de oamenii lui Băsescu”, în contextul în care la nivel înalt se ştia faptul că la Referendum scorul va fi unul foarte strâns, ca de altfel şi cel de la alegerile parlamentare. Minciunile repetate însă, nu au făcut altceva decât scadă gradul de încredere al liderilor europeni în Alianţa România Dreaptă.  

„ARD nu mai poate fi crezut acolo, dar asta nu înseamnă că actualul Guvern nu trebuie să îşi îmbunătăţească comunicarea la Bruxelles”, a declarat Sorin Frunzăverde, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. De asemenea, acesta a reluat ideea pe care a lansat-o la Reşiţa, săptămâna trecută, aceea de suspendare a actualului preşedinte al ţării. „Băsescu e în funcţie din cauza slăbiciunii USL”, a subliniat liderul PNL, care e de părere că preşedintele a mai rămas în funcţie din cauza lipsei de determinare în actul politic. Sfatul său către Parlament e că trebuie să se comporte ca o grupare care are 70 la sută.

USL, candidat unic
În ce priveşte alegerile prezidenţiale, PNL are aceeaşi poziţie, aceea de susţinere a unui candidat unic: Crin Antonescu, pe care Frunzăverde l-a definit în emisiunea televizată ca fiind „un om valoros”.

“USL va avea un singur candidat: Crin Antonescu. S-a stabilit într-o reuniune comună a Alianţei că Ponta va fi prim-ministru şi Antonescu candidat la prezidenţiale. România are nevoie de stabilitate şi trebuie scoasă din marasmul în care se afundă.  Nu are importanţă cine candidează din partea ARD, aşa cum e acum raportul de forţe de pe scena politică”, a spus vicepreşedintele liberal, care speră ca USL să aibă capacitatea să îşi menţină structura actuală şi să aibă un parcurs responsabil în Parlament.

Întrebat de moderatorul emisiunii „Sinteza Zilei” ce calificativ i-ar acorda Alianţei USL pentru modul în care guvernează ţara, acesta a dat unul de încredere: „bine”.