Valeria Schelean cere clarificări despre lupta PSD împotriva corupției!

Parlamentarii Alianței Creștin-Liberale solicită conducerilor Camerei Deputaților și Senatului convocarea unei sedințe de urgență a celor două camere pentru mâine, începând cu ora 12.00. Pe ordinea de zi, aceștia vor respingerea legii privind amnistia și grațierea, precum și pentru a supune votului cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție privind arestarea preventivă a deputaților aflați în această situație.

,,Majoritatea parlamentară, condusă de PSD, a demonstrat în repetate rânduri că nu este interesată să ducă această luptă cu corupția. Victor Ponta știe că singura lui șansă de a deveni Președinte este să facă pe placul penalilor, de aceea PSD a promovat, încă din decembrie 2013, legea privind amnistia și grațierea, lege prin care erau puși la adăpost mulți din baronii care azi se află în arest sau care sunt anchetați de DNA. Mai apoi, majoritatea parlamentară a refuzat în mod repetat de a repune această lege pe ordinea de zi pentru a fi respinsă și pentru a încheia astfel definitiv acest capitol. De asemenea, solicitările Parchetului de pe lângă ÎCCJ de a aproba arestarea preventivă a deputaților au fost amânate în mod repetat, aducând oprobriul public asupra întregului Parlament, dând impresia că parlamentarii se află mai presus de lege”, spune Valeria Schelean, parlamentar PDL de Caraș-Severin.

De asemenea, potrivit comunicatului de presă transmis de ACL, parlamentarii alianței din opoziție solicită ca majoritatea parlamentară PSD-PC-UNPR să își clarifice public poziția privind lupta anticorupție, înaintea scrutinului electoral din data de 16 noiembrie 2014.

,,Duminică, vor avea loc alegeri de cea mai mare importanță pentru viitorul României și punctul cheie al acestor alegeri este lupta împotriva corupției. Alianța PSD-PC-UNPR are obligația de a spune răspicat dacă este de partea baronilor sau de partea românilor”, a concluzionat Schelean.