Dezbaterea electorală s-a mutat în casele de pariuri sportive!

explo 1000x200

Campania electorală se încheie mâine dimineață, la ora 7.00! Prin urmare, cei doi candidați, dar și reprezentanții celor două alianțe politice mai au la dispoziție câteva ore să convingă electoratul să îi acorde votul unuia sau altuia dintre prezidențiabili.

Forfota este mare și la casele de pariuri sportive, acolo unde, printre meciuri, pasionații de acordat pronosticuri mai aruncă în dezbatere și câte o opinie despre Iohannis sau Ponta. Cum specula este mare, se poate paria pe orice. Chiar și pe vreme! Astfel că alegerile prezidențiale nu puteau fi ratate, iar fiecare dintre cei doi candidați are cota lui.

Întrucât Victor Ponta este favorit în sondaje, cota este mică, de doar 1,2, ceea ce înseamnă un câștig de 2 lei la o sumă de 10 lei pariată pe candidatul PSD-UNPR-PC. Sondajele îl indică pe Iohannis la o diferență de câteva procente în urma social-democratului, astfel că acesta are o cotă mai mare, de 5,4, din cauză că șansele să câștige scrutinul electoral sunt mai mici. Asta înseamnă că la aceeași sumă pariată reșițenii vor avea un câștig mai mare, de 44 de lei.

Cei care au trecut pragul caselor de pariuri din Reșița nu s-au arătat prea încântați să dea interviuri, însă în anonimat au ales să se exprime. ,,Pentru Iohannis, cota e mai mare că are șanse mai puține. Pariez pe el, că nu pun mai mult de 10 lei. Dacă merg cu Ponta, cât e câștigul? Nici nu merită să bag bilet, a explicat un reșițean. Un altul a spus că dispune de mai mulți bani și că va paria pe social-democrat, întrucât deși cota este mică, câştigul este sigur și nu își pierde banii.

Până una alta, deși casele de pariuri sportive se închid mai repede, campania electorală se încheie mâine dimineață, la ora 7.00. Cele 365 de secții de votare pentru al doilea tur de scrutin al prezidențialelor se vor deschide pe 16 noiembrie, adică duminică, la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00.

Potrivit legii, este declarat câștigător candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate.