Valentin Armașu: „Despre mine s-au spus multe lucruri neadevărate. Cineva a avut mereu grijă să prezinte o realitate trunchiată”

Intrarea în politică a lui Valentin Armașu, unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din Banatul de Munte, a surprins pe toată lumea. Cu atât mai mult cu cât acesta nu s-a orientat, cum poate mulți ar fi făcut-o, spre cele două mari partide, ci a ales o formațiune politică ce are la bază alte principii și o doctrină diferită de ce am întâlnit până acum.

Întrebat ce caută în viața politică, Valentin Armașu spune tranșant: „În viața asta cât trăiești înveți. Am trecut prin multe și am învățat multe. La un moment dat nu mai contează banii, ajungi să te mulțumești cu puțin. Și m-am mulțumit cu acel puțin și nu mai vreau să intru în acele jocuri care mi-ar produce mai mulți bani pentru a da mai multor persoane. Dar când, în calitate de om de afaceri, vezi că nici măcar nu ești respectat ori ajutat, când vezi că la nivel de județ începe să se creeze așa, o mentalitate nefirească, și anume supraviețuiește doar cine este dorit sau agreat de unii și trăiește doar firma sau persoanele care merg la anumite persoane în acest județ, te saturi.”, ne-a mărturisit omul de afaceri.

În opinia lui Valentin Armașu, este nevoie de o nouă clasă politică. Una fără compromisuri, fără corupți, fără grupuri de interese, care să servească binelui general și nu doar unei părți a societății. Pe lângă preluarea șefiei Filialei Caraș-Severin a Partidului Ecologist Român, acesta răspunde de alte două filiale din zonă, Mehedinți și Hunedoara.

„Mulți mă întreabă și se întreabă de ce am făcut acest pas. În primul rând, într-adevăr să producem o schimbare și să vă spun de ce. Această schimbare se va vedea acum, când vom depune listele pentru Consiliu Județean și Consiliu Local Reșița. Îmi doresc să schimb mentalitatea politicii, asta este foarte important, prin a termina să creștem tineri, care, de fapt, sunt fiii noștri, frații, cumnații etc. Cel puțin eu vorbesc de Filiala Caraș Severin a PER, pentru că aici pot să decid personal, restul nu mai vreau să discut despre nimenea. Pe locul întâi veți vedea la Primăria Reșița o fată extraordinară, în jur de 40 de ani, cu un CV extraordinar. Ioana este candidata la Primăria Reșița. Pe locul doi va fi Alex, 36 de ani. Pe locul trei, un alt tânăr, Raul, 23 de ani”.

Referindu-se la trecutul său, Armașu spune că realitatea a fost mai mereu trunchiată, că cineva a avut mereu grijă să se întâmple așa.

„Despre Valentin Armașu se spun o grămadă de lucruri, că sunt rău și cu probleme pe care toți le-au făcut mai mari decât erau. Dacă mergeți la locomotive în Triaj… m-a costat 2 miliarde acea asfaltare și sunt mândru că am făcut-o și sunt mult mai multe lucruri pe care le pot enumera, doar că nu îmi stă în caracter să fac asta. Da, realitatea despre Valentin Armașu a fost întotdeauna mai mult trunchiată. Cu Valentin Armașu nu se mai poate negocia să meargă să ia lucrări și să fie înapoi para-ndărătu’ cum spun unii pentru că acea prostie nu o mai fac în viața mea. Normal că nu sunt dorit, dar eu vreau să fiu la masă negocierilor pentru a încerca să le spun că nu mai are rost ca după 25 de ani să facem aceeași prosteală politică. Iar la județ se merge la fel, oameni de vază ai județului.”, este de părere președintele PER Caraș-Severin.