Valea Bistrei va avea o nouă „carte de vizită”!

Parcul Central din Oţelu Roşu va fi schimbat în totalitate. Administraţia locală va aloca miliarde de lei pentru ca localnicii să aibă un centru civic cu care să se mândrească.

Primăria Oţelu Roşu demarează lucrările la singura şi cea mai mare investiţie pe anul acesta în oraş, cea care vizează Parcul Central, mai exact, de la Biserica din lemn până la Blocul 3. Potrivit edilului-şef Luca Mălăiescu, renovările vor începe mai întâi la Blocul 3, acesta având prioritate în urma unei înţelegeri cu locatarii.

Am luat legătura cu cetăţenii imobilului pentru a-i ajuta cu izolarea clădirii, aceasta fiind şi o promisiune făcută în campanie. Deja avem în jur de 10 cereri de la locuitori, am promisiunile acestora că vor mai fi. Urmează să găsesc o societate să văd ce posibilitate legală voi avea să-i ajut cu manopera, deoarece ca să-i ajut trebuie să respect şi legea”, explică, pentru Express de Banat, primarul Luca Mălăiescu.

DSC_7970  DSC_7947

Odată cu reabilitarea blocului şi ajutorul venit din partea administraţiei locale, aceştia se vor alege cu un câştig enorm: „Chiar dacă nu avem nicio asociaţie de locatari, eu am stat de vorbă cu cetăţenii implicaţi şi sunt foarte mulţumiţi, pentru că manopera oferită de noi va fi jumătate din sumă, ceea ce reprezintă un beneficiu pentru ei”, a mai adăugat Luca Mălăiescu.

De asemenea, potrivit edilului-şef, nu există nicio hotărâre de Consiliul local care să reglementeze anumite reguli de urbanism prin care toate blocurile să fie făcute în aceleaşi nuanţe, însă, în proporţie de 90 la sută, acest aspect s-a respectat în oraş. Investiţia majoră pe care Primăria Oţelu Roşu vrea s-o pună în practică cât de curând ajunge la aproximativ un milion de lei, cu tot cu fântâni, pavaje, bănci şi spaţiu verde.

DSC_7949  DSC_7943