Valea Bistrei va avea centru de voluntariat!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Tinerii din Oțelu Roșu vor avea cât de curând centru de voluntariat. Episcopia Caransebeșului are grijă și de voluntarii de pe Valea Bistrei și tocmai de aceea are în plan deschiderea unui punct de lucru în Oțelu Roșu.

Centrul de Voluntariat al Episcopiei Caransebeș are în plan să-și deschidă un punct de lucru la Oțelu Roșu, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local. Ideea a luat naștere pentru a acoperi și dorința tinerilor din Oțelu Roșu de a fi voluntari și de a pune la cale activități care să-i reprezinte.

Având în vedere faptul că la Caransebeș funcționează cu succes un centru de voluntariat de mai bine de cinci ani de zile, sub directa coordonare a profesorului Petrișor Rada, Episcopia Caransebeșului a considerat că inițierea unui astfel de centru și în Valea Bistrei nu poate aduce decât avantaje.

Astfel, se vrea ca și la Oțelu Roșu, prin activități sociale și culturale, tinerilor să li se ofere o alternativă productivă la preocupările zilnice. În favoarea timpului pe care-l vor aloca voluntariatului, tinerii vor reduce numărul de ore din fața calculatorului, vor învăța să socializeze și să lucreze împreună pentru cei care au cea mai mare nevoie de o mână de ajutor.

promovare banner maxagro

Prin activități sociale și culturale, tinerilor li se oferă o alternativă la preocupările zilnice. Prin puterea exemplului, văzând lipsurile semenilor, în timpul pe care-l alocă voluntariatului tinerii reduc numărul de ore din fața calculatorului, socializează și sunt împreună pentru cei aflați în nevoie”, a explicat Gabriel Gozman, consilier social al episcopiei.

Punctul de lucru al Centrului de Voluntariat din Oțelu Roșu se va deschide exact de ziua copilului, în data de 1 iunie. Noua inițiativă va fi inaugurată printr-un spectacol de teatru și muzică.

Foto: facebook

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/