Bănățenii sar în ajutorul sârbilor loviți de ape!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Bisericile ortodoxe sârbe din Caraș-Severin s-au mobilizat în ultimele zile pentru a întinde o mână de ajutor vecinilor sârbi care au pierdut aproape tot în fața inundațiilor de săptămâna trecută.

Acțiunea umanitară a fost demarată la apelul venit din partea conducerii Bisercii Ortodoxe Sârbe, cu binecuvântarea Preasfinției Sale, Episcopul ortodox sârb de Timișoara, Lukijan. Și Uniunea Sârbilor din România, dar și Consulatul General al Serbiei din Timișoara participă alături de Episcopie la acțiunile de strângere de fonduri pentru sârbii aflați în nevoie.

Inundațiile catastrofale care au lovit Serbia în ultimele zile au lăsat sute de oameni fără case și au creat pagube însemnate pe o suprafață mare a țării. Astfel, Banatul se mobilizează pentru strângerea de ajutoare atât bănești, cât și alimente și haine pentru cei care au căzut victime în fața apelor.

Acțiunea umanitară a fost demarată ieri și va ține până în data de 8 iunie, iar ajutoarele strânse vor ajunge la vecini prin intermediul Consulatului General al Serbiei din Timișoara.

promovare banner maxagro

Cărășenii care vor să întindă o mână de ajutor victimelor inundațiilor din Serbia sunt așteptați cu donații în toate bisericile ortodoxe sârbe de pe raza județului. Alături de Caraș-Severin, sunt așteptate donații și din județele Arad, Timiș și Mehedinți.

FOTO: AFP/Mediafaxfoto

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/