Val de ilegalități la frontiera cu Serbia

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei, dar şi în “fâșia verde”, poliţiştii de frontieră au constatat nici mai mult, nici mai puțin de 45 de fapte ilegale. Valoarea amenzilor depășește cu puțin 16.000 de lei. Lista infracțiunilor pleacă de la bunuri introduse ilegal în țară și ajunge până la interdicții de intrare în România.

În ultimele 24 de ore, frontieriștii au constatat opt infracţiuni şi 37 contravenţii, care au fost săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Polițiștii au descoperit bunuri nedeclarate, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, și care depăşeau plafonul vamal admis. Valoarea totală a acestora se ridică la 41.700 lei. În ce privește valoarea amenzilor contravenţionale aplicate, aceasta se ridică la peste 16.000 de lei.

„Traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de aproximativ 85.500 atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de peste 26.190 de treceri mijloace de transport. Nu s-a permis intrarea în ţară unui număr de 10 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din România unui număr de 13 cetăţeni români din diferite motive legale”, a spus Alina Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Caraș-Severin.