Şoferii cu grade multe, taxaţi de poliţişti

Timp de trei zile, poliţiştii de la rutieră s-au aflat la datorie pe şoselele judeţului. De această dată cei vizaţi au fost şoferii care au urcat la volan fără să ţină cont de alcoolul consumat în prealabil. Nu puţini sunt cei care vor trebui să scoată din buzunar bani pentru amenzile usturătoare sau, mai mult, au rămas şi fără permis.

Poliţiştii rutieri au desfăţurat o acţiune pe raza întregului judeţ în perioada 02-04 noiembrie, care a avut ca scop principal reducerea accidentelor rutiere săvârşite pe fondul consumului de alcool. Astfel, în cele trei zile de acţiune, 421 de şoferi au fost traşi pe dreapta şi testaţi de oamenii legii. „În urma controalelor, unui număr de opt conducători auto le-au fost suspendate permisele de conducere întrucât au fost depistaţi băuţi la volan”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Cei mai mulţi dintre şoferii depistaţi cu nereguli s-au ales însă cu amenzi, astfel că acum sunt buni de plată. Numai la nivelul Poliţiei Staţiunii Herculane au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 5100 de lei. „Printre acestea s-au regăsit şi sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză sau pentru lipsa documentelor”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.