Focul din masivul Domogled a fost stins

Aproape 15 hectare de lizieră de pădure şi vegetaţie uscată au fost mistuite de flăcări pe Valea Bolvaşniţei. Incendiul pune tot mai multe probleme pompierilor şi a făcut şi victime omeneşti.

UPDATE ORA 16.55 Incendiul din pădure a fost lichidat
80 de pompieri militari, de la Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Mehedinţi şi Caraş-Severin şi aproximativ 20 de lucrători silvici din Mehadia au acţionat în cursul zilei de astăzi, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, care a izbucnit în Masivul Domogled.

Incendiul a fost semnalat încă de duminică seara, în jurul orei 20.00. „La faţa locului a fost deplasat un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Orşova, al ISU Drobeta al judeţul Mehedinţi. Având în vedere amploarea incendiului, în această dimineaţă, a fost suplimentat numărul de forţe participante, fiecare inspectorat intervenind cu câte 40 de pompieri”, a spus Anca Balint, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”.

Potrivit primelor estimări, incendiul a afectat în total aproximativ 40 hectare de teren, din care circa 20 de hectare de fond forestier: arbuşti, tufăriş şi vegetaţie uscată de la nivelul solului.

Datorită intervenţiei operative a tuturor forţelor implicate Parcul Naţional Domogled nu a fost cuprins de flăcări.

„Din nefericire, unul dintre lucrătorii silvici, participant la intervenţie, a suferit arsuri multiple şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal Caransebeş pentru a fi stabilizat, după care a fost mutat la o clinică specializată din Timişoara”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

UPDATE ORA 15.00 Lucrător silvic, cuprins de flăcări
Focul a izbucnit din nou în Parcul Naţional Domogled duminică şi s-a extins pe o rază foarte mare, astfel încât, la această oră, se luptă cu flăcările 80 pompieri din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Mehedinţi şi Caraş-Severin. Le dau o mână de ajutor aproximativ 20 de pădurari ai Ocoalelor Silvice Mehadia şi Herculane, dar şi trei rangeri de la Parcul Naţional Domogled.

Focul a distrus hectare întregi de păşune şi mărăciniş şi a fost foarte proape de a produce o tragedie. Un pădurar de la Ocolul Silvic Mehadia a fost înconjurat de flăcări şi a suferit arsuri pe faţă şi mâini. Pompierii au intervenit la timp, l-au coborât la baza muntelui, de unde a fost preluat de o ambulanţă.