UPDATE Tribunalul Caraş-Severin pune în discuţie eliberarea lui Dorin Militaru

Comisarul-şef de Poliţie Dorin Militaru, fostul comandant al Centrului Judeţean Militar Cara-Severin, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, urcă astăzi în boxa acuzaţilor de la Tribunalul Caraş-Severin cu o cerere de liberare sub control judiciar.

Update

Tribunalul Caraş-Severin a respins cererea de eliberare sub control judicia formulată de Dorin Militaru. Acesta, împreună cu Loredana Miulescu vor veni din nou în faţa instanţei joi pentru a pune în discuţie menţinerea stării arestului preventiv, dosarul ajungând pe rolul Tribunalului Caraş-Severin.

Militaru a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă în formă continuată, după ce procurorii anticorupţie au strâns probe potrivit cărora inculpatul s-a folosit de funcţia sa şi a promis anumitor persoane, în schimbul unor importante sume de bani, că le va angaja în structurile ISU “Semenic” sau IPJ Caraş-Severin. Din 20 octombrie, atât Militaru, cât şi complicea sa, Loredana Miulescu, avocat în Baroul Constituţional, se află în spatele gratiilor, în stare de arest preventiv. Iniţial, şeful Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al IPJ Caraş-Severin a negat că ar fi pretins şi primit şpagă, dar faptul că Lorana Miulescu a povestit totul cu lux de amănunt l-au determinat să-şi schimbe atitudinea. Asta nu i-a făcut însă pe procurorii DNA să nu mai ceară prelungirea măsurii preventive luată faţă de cei doi.

Dorin Militaru le cere magistraţilor cărăşeni să-l pună în libertate sub control judiciar. O solicitare similară a avut, săptămâna trecută, şi Loredana Miulescu. Tribunalul Caraş-Severin, dar şi instanţa de recurs de la Curtea de Apel Timişoara, i-au respins însă cererea.