Val de contestații în Timiș. Sute de candidați care au dat bacul de toamnă au cerut recorectarea lucrărilor

După ce ieri s-au afișat primele rezultate din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat, în județul Timiș a curs un val de contestații. În total, 369 de absolvenți de liceu au solicitat recorectarea lucrărilor, în speranța că vor obține note mai mari.

O promovabilitate de 30% s-a înregistrat în județul Timiș după afișarea primelor rezultate din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat. Asta înseamnă că din cei 1.056 de candidați prezenți, doar 323 au obținut medii peste 6, restul de 732 fiind declarați „respinși”.

Tot ieri, după afișarea primelor rezultate, candidații nemulțumiți au putut depuse contestații. Astfel, Inspectoratul Școlar Timiș informează că 369 de absolvenți de liceu au solicitat recorectarea lucrărilor, în speranța că vor primi note mai mari.

leader board 728 x 90 px

Cele mai multe contestații, 97, au fost depuse la Matematică, 92 la Limba Română, 60 la Biologie vegetală și animală, 47 la Istorie, 43 la Geografie, 24 la Anatomie, trei la Fizică, profil tehnologic, și câte una la Economie, Fizică, profil teoretic, și Logică.

Rezultatele finale la BAC-ul de toamnă vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.