FOTO. Povestea continuă la Turul Ciclist al României! Prologul de la Timișoara, un succes

turul romaniei

În ultima zi din luna august, la Timișoara a avut loc cursa-prolog din cadrul ediției cu numărul 54 a Turului României. Competiția continuă și astăzi, 1 septembrie, când se dă startul primei etape Timișoara-Deva.

„Prologul din Timișoara a fost un succes! Cei 4 kilometri au testat calitățile de contratimpist ale fiecărui sportiv, iar străzile din Timișoara au fost animate de multă viteză. Rutierul celor de la Androni Giocattoli, Janos Zsombor Pelikan, a fost cel mai rapid astăzi, iar în clasamentul prologului a fost urmat de românul Daniel Crista și Justin Wolf de la Bike Aid”, au transmis organizatorii.

Tricourile îmbrăcate au fost următoarele: Galben – Janos Zsombor Pelikan (Androni Giocattoli-Sidermec), Roșu – Daniel Crista (Echipa Națională a României), Alb – Mika Heming (Maloja Push Bikers), Albastru – Daniel Crista (Echipa Naționala a României) și Verde – Justin Wolf (Bike Aid).

leader board 728 x 90 px

Ediția cu numărul 54 a Turului României, care aliniază la start 16 echipe din zece țări, a început în 30 august la Timișoara și se termină în 5 septembrie la București. Traseul are peste 800 de kilometri și trece prin Lugoj, Hunedoara, Deva, Orăștie, Sebeș, Sibiu, Făgăraș, Râșnov, Brașov și Ploiești.

tur romania

Cicliștii amatori sunt așteptați și la celelalte competiții conexe organizate la Turul României. Este vorba despre cursele de copii de la Deva și București și competiția King of the Mountain de la Păltiniș.

„Organizatorul competiției, Federația Română de Ciclism, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Auchan Retail România, sunt bucuroși să ofere iubitorilor ciclismului un eveniment la standardele Uniunii Cicliste Internaționale și așteaptă pe traseul Turului, în punctele de start și de finiș, cât mai mulți suporteri care să-i încurajeze pe cicliști, cu respectarea măsurilor de securitate sanitare specifice acestei perioade”, au mai transmis organizatorii.

turul ro