Vaccinul la sat! Doar 400 de persoane, vaccinate în trei zile în comunele din zona Lugoj – Făget!

vaccin
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Unitatea de vaccinare din Timișoara a derulat la finalul săptămânii trecute o amplă campanie de vaccinare în 15 comune din județ, opt dintre ele fiind din zona Lugoj – Făget.

Echipele mobile au fost formate din medici şi asistenți de la centrul de vaccinare Iulius Mall şi Spitalul Militar. În data de 29 octombrie, caravana a poposit la Margina și Tomești. La Margina, în incinta Căminului Cultural, între orele 10 – 16, s-au imunizat 40 de persoane.

„A fost o acțiune care s-a bucurat de mai mult succes în rândul oamenilor, pentru că noi am mai avut una asemănătoare, dar atunci nu s-au vaccinat decât 15 locuitori”, ne-a declarat primarul Ioan Costa. Între orele 13 – 16, medicii au ajuns și la Tomești. „Am avut 59 de persoane care s-au imunizat. Pe viitor, vom mai solicita intervenția echipelor din Timișoara, dacă vom mai avea parte de cereri din partea concetățenilor”, ne-a spus primarul Costel Medelean. Alte 72 de persoane au fost vaccinate şi în Traian Vuia, Curtea și Dumbrava. În cele cinci comune, 65 de persoane s-au imunizat cu serul Pfizer, 97 cu Johnson și 9 cu Moderna. Echipele mobile au ajuns și la Găvojdia (în total au fost 57 de oameni vaccinați: 36 cu Pfizer și 21 cu J&J), dar şi la Boldur (89 de oameni vaccinați: 80 cu Pfizer, 9 cu J&J), Belinț (91 de oameni vaccinați: 62 cu Pfizer, 24 cu J&J şi 5 cu Moderna). Medicii au mai ajuns şi în Valcani, Dudeştii Vechi, Satchinez, Periam, Pesac, Otelec şi Uivar.

Doar doi imunizați la Curtea

În total, în cele trei zile, au fost vaccinați 942 de oameni. În comuna Curtea, de exemplu, s-au vaccinat doar două persoane, deși echipele mobile au stat trei ore în localitate. În cele trei sate componente locuiesc 1240 de persoane. Dintre acestea, doar 10% s-au imunizat. Partea de est a județului are cea mai mică rată de vaccinare din Timiș.

„Remarcăm că, în continuare, în estul județului există o mai mare neîncredere pentru vaccinare față de celelalte zone”, consideră şi Ovidiu Drăgănescu, subprefectul cu atribuții de prefect a județului Timiș. Echipele mobile vor continua să meargă în comunele din județ și în perioada următoare.