Vaccinul la sat! Doar 400 de persoane, vaccinate în trei zile în comunele din zona Lugoj – Făget!

vaccin

Unitatea de vaccinare din Timișoara a derulat la finalul săptămânii trecute o amplă campanie de vaccinare în 15 comune din județ, opt dintre ele fiind din zona Lugoj – Făget.

Echipele mobile au fost formate din medici şi asistenți de la centrul de vaccinare Iulius Mall şi Spitalul Militar. În data de 29 octombrie, caravana a poposit la Margina și Tomești. La Margina, în incinta Căminului Cultural, între orele 10 – 16, s-au imunizat 40 de persoane.

„A fost o acțiune care s-a bucurat de mai mult succes în rândul oamenilor, pentru că noi am mai avut una asemănătoare, dar atunci nu s-au vaccinat decât 15 locuitori”, ne-a declarat primarul Ioan Costa. Între orele 13 – 16, medicii au ajuns și la Tomești. „Am avut 59 de persoane care s-au imunizat. Pe viitor, vom mai solicita intervenția echipelor din Timișoara, dacă vom mai avea parte de cereri din partea concetățenilor”, ne-a spus primarul Costel Medelean. Alte 72 de persoane au fost vaccinate şi în Traian Vuia, Curtea și Dumbrava. În cele cinci comune, 65 de persoane s-au imunizat cu serul Pfizer, 97 cu Johnson și 9 cu Moderna. Echipele mobile au ajuns și la Găvojdia (în total au fost 57 de oameni vaccinați: 36 cu Pfizer și 21 cu J&J), dar şi la Boldur (89 de oameni vaccinați: 80 cu Pfizer, 9 cu J&J), Belinț (91 de oameni vaccinați: 62 cu Pfizer, 24 cu J&J şi 5 cu Moderna). Medicii au mai ajuns şi în Valcani, Dudeştii Vechi, Satchinez, Periam, Pesac, Otelec şi Uivar.

leader board 728 x 90 px

Doar doi imunizați la Curtea

În total, în cele trei zile, au fost vaccinați 942 de oameni. În comuna Curtea, de exemplu, s-au vaccinat doar două persoane, deși echipele mobile au stat trei ore în localitate. În cele trei sate componente locuiesc 1240 de persoane. Dintre acestea, doar 10% s-au imunizat. Partea de est a județului are cea mai mică rată de vaccinare din Timiș.

„Remarcăm că, în continuare, în estul județului există o mai mare neîncredere pentru vaccinare față de celelalte zone”, consideră şi Ovidiu Drăgănescu, subprefectul cu atribuții de prefect a județului Timiș. Echipele mobile vor continua să meargă în comunele din județ și în perioada următoare.