Jumătate din școlile din Timiș au rată de vaccinare peste 60%

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Inspectoratul Școlar Timiș anunță că puțin peste jumătate dintre unitățile de învățământ din județ au o rată de vaccinare de peste 60%, care ar putea fi luată în calcul la decizia de funcționare cu prezență fizică. Ministerul Educației le-a impus școlilor să facă public gradul de imunizare.

Începând din această săptămână, unitățile de învățământ sunt obligate să afișeze pe site-ul propriu rata de vaccinare. Decizia a fost luată de Ministerul Educației, în condițiile în care s-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcționare a școlii cu prezență fizică.

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, din cele 227 de unități de învățământ cu personalitate juridică, doar 117 dintre acestea au un grad de imunizare al personalului de peste 60%. La nivelul Inspectoratului Școlar Timiș aproape 90% dintre angajați s-au vaccinat împotriva Covid-19.

Aceasta este situația în acest moment și încercăm să găsim soluții, să creștem aceste procente”, a precizat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Două unități de învățământ din județul Timiș au rată de vaccinare în rândul personalului de 100%. Este vorba de Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Lady Bird” din Timișoara și de Școala Postliceală „Henri Coandă” din Sânnicolau Mare.

La nivelul județului Timiș, puțin peste 60% dintre dascăli s-au imunizat împotriva Covid-19.