Toamna își arată colții. Meteorologii anunță vânt puternic, urmat de ploi

toamna timisoara

Deși temperaturile se vor menține mai ridicate decât cele normale pentru luna noiembrie, vremea se va schimba din această seară. Meteorologii au emis un cod galben de vânt, dar și o informare privind ploi moderate.

Banatul va fi sub cod galben de vânt puternic din această seară, de la ora 20.00, până mâine, la ora 23.00. În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Occidentali vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60-80 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 m, rafalele vor depăși 90-100 km/h. Intensificările vântului vor începe în județul Caraș-Severin, iar din a doua parte a nopții de miercuri spre joi treptat vântul se va intensifica și în județul Timiș, cu rafale de 55-70 km/h.

De mâine, de la ora 20.00, până sâmbătă, la ora 10.00 va fi în vigoare și o informare de ploi moderate cantitativ. În intervalul menționat, în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane aferente va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.