Vaccinează fără bani! Centrele de vaccinare de la Lugoj riscă să rămână fără medici și să se închidă

Situația semnalată în Caraș-Severin este valabilă și în alte județe. Medicii de la cele două centre de vaccinare care funcționează la Sala Sporturilor „Lavinia Miloșovici” din Lugoj nu și-au primit integral banii în ultimele luni.

Plata serviciilor acestora s-a făcut doar pentru luna februarie și o parte din luna martie a anului curent. DSP Timiș consideră că la Lugoj există un singur centru de vaccinare, iar nu două, iar numărul de ore prestate este depășit în ceea ce privește medicii. Situația medicilor a fost sesizată inclusiv autorităților locale de către doctorul Ciprian Brândușoni, care coordonează unul din cele două centre de vaccinare care funcționează la Lugoj.

Au fost autorizate două centre la Lugoj

leader board 728 x 90 px

Reamintim că, încă de la sfârșitul anului trecut, prefectul Liliana Oneț anunța că la Lugoj vor funcționa două centre de vaccinare, ambele situate la Sala Sporturilor „Lavinia Miloșovici” din municipiu.

Ca urmare a solicitării Primăriei Lugoj, DSP Timiș informa autoritatea locală că, din analiza și evaluarea situației din teren și a documentației depuse, DSP Timiș a avizat temporar în data de 19 ianuarie 2021, în conformitate cu Ordinele Ministerului Sănătății nr. 2171/2021, 961/2016 și 1226/2012, reorganizarea funcțională a spațiului propus de către Primăria municipiului Lugoj – Sala Sportului „Lavinia Miloșovici” în vederea Centrului de vaccinare împotriva COVID-19 Nr. 1 și Nr. 2. Fiecare centru, nr. 1 și nr. 2, avea zone de triaj și înregistrare, precum și circuite proprii.

„Medicii au răbdare, în așteptarea unei rezolvări favorabile a situației lor. Oamenii care sunt pe contract au și programul lor separat, la spital. Dacă această soluție nu va veni, ei nu pot fi obligați să stea ore lungi peste program, iar centrele de la Lugoj vor rămâne fără personal medical.”, a spus dr. Ciprian Brîndușoni. În aceste condiții, centrele s-ar putea închide, independent de voința autorităților locale.

Promisiuni neonorate

Din păcate, situația restanțelor salariale către medici nu este nouă, ea fiind semnalată încă de la începutul lunii mai către DSP Timiș. Aceștia au părut că își asumă eroarea și au anunțat că vor remedia problemele, dând vina pe o serie de „inadvertențe în documentele de lucru”. În fapt, problema este că DSP Timiș nu recunoaște existența a două centre la Lugoj și din acest motiv banii sunt virați doar parțial. Culmea este că o simplă vizită în teritoriu a celor de la DSP Timiș ar putea debloca foarte simplu situația, cele două centre existând și funcționând fizic.

CITEȘTE ȘI: Milităm pentru vaccinare, dar cine plătește? Personalul din centrele cărășene încă așteaptă banii pe luna aprilie!